Vesti iz rukometa

Petar Nenadić, nekadašnji reprezentativac Srbije: Sve individualne nagrade bih menjao za Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2024 20:57
Petar Nenadić MN Press
Petar Nenadić

Kad kažeš trofej u rukometu, misliš na Petra Nenadića. Osvajač tri trofeja sa Crvenom zvezdom, vlasnik jednog Kupa Srbije, sa Vespremom prvak Mađarske, a u kolekciji ima i tri nacionalna kupa pomenute zemlje, kao i tri SEHA lige.

Sa kadetskom reprezentacijom Srbije i Crne Gore, Petar Pan srpskog rukometa je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu, isti uspeh je napravio i sledeće godine na SP u Kataru, a sa najsjajnijim odličjem se vratio iz Italije sa Mediteraniskih igara. Srebrnu medalju osvojio je sa seniorima Srbije na EP 2012, a od dresa sa državnim obeležjem oprostio se u februaru 2022. 

Petar Nenadić, bio je gost u podkastu "Fantazi triling". On je ovu priliku iskoristio da ispriča mnoge interesantne detalje iz bogate karijere, ali je otkrio i da mu je Jirgen Klop omiljeni trener, a Liverpul klub koji redovno prati. 

"Jedne godine su Vesprem i Liverpul igrali isti dan finale Lige šapiona, odnosno mi smo bili u polufinalu. Sećam se bila je subota 2019. utakmica protiv Totenhema. Nisam uspeo ništa da vidim od tog finala, jer su nam se utakmice poklapale", istakao je Petar Nenadić. 

Jedan od najboljih srpskih rukometaša, ne krije da bi voleo da gleda na "Enfildu" Liverpul sa Klopom, ali je svestan da mu se ta želja neće ostvariti. 

"Nisam imao realno kad da stignem da idem na "Enfild". Žao mi je što neću gledati Liverpul dok je Jirgen Klop trener. On mi je omiljen, pa onda dosta praznih mesta."

Na pitanje da li ga je iznenadila njegova odluka da odlazak najavi na sredini sezone, Nenadić je odgovorio:

"Nije me iznenadilo. Dobro, možda malo jeste, ali mogu da ga razumem. To je nenormalan stres. Čitao sam njegove izjave, da na 48 ili 72 sata imaju konferencije za novinare. Pre i posle utakmica. Mada je to tako kod svih trenera u Premijer ligi. Možda je ostetio i momenat da je to ispravno da kaže zbog igrača. Verovatno je želeo da prigrli ekipu, da se bore do kraja sezone za njega još više, da grizu i da ode sa titulom. Nadam se da će tako i biti".

Ima Nenadić i svoje favorite za trenera Liverpula.

"Voleo bih da vidim Ćabija Alonsa posle njega, ali to je nemoguće jer je produžio ugovr sa Leverkuzenom. Bilo bi dobro da to bude neko sa energijom Klopa. Samo da ne dođemo u istu situaciju kao Mančester junajted. Posle Fergusona izmenjalo se prilično trenera."

Liverpul je ove sezone pored Arsenala i Mančester sitija i kandidat za osvajanje tutule.

"Više bih voleo da Liverpul osvoji Premijer ligu, nego Ligu Evrope." 

Otkrio je Nenadić i ko je bio njegov Jirgen Klop u rukometu.

"To je Dagur Sigursona. Bio mi je trener u Berlinu. Za nekih godinu dana imao je nenormalan uticaj na moju mentalnu pripremu, kako na terenu, tako i van njega. Znam koliko treneri mogu da utiče na igrače pozitivno, naravno dešavaju se i neke negativne situacije. On je sad selektor Hrvatske. Čujem se sa Sigursonom  bar jednom u tri-četiri meseca. Moj Klop je eto Islanđanin."

 

 

Još uvek se pamti uztakmica između rukometaša Crvene zvezde i slovenačke Pivovarne Laško. Tada su crveno-beli sa mladim Nenadićem u Beogradu slavili protiv aktuelnog šampiona Evrope sa 33:32 (22:16).

"Nije se na našu žalost desila posle toga takva utakmica, a mogla je. Ovo što Vojvodina sada radi počinje da liči na nešto. Voleo bih da se Novosađanima priključe Crvena zvezda i Partizan, da imamo pune tribine u "Pioniru" i na "Banjici". To su ti lepi momenti od pre 20 godine, pune sale. Istorija koja ne može da se izbriše."

Osvojio je sve što se može osvojiti Petar Nenadić, ali nikada nije uzeo pehar Lige šampiona u rukometu.

"Sve individualne nagrade bih menjao za tu Ligu šampiona. Šest puta sam igrao fajnal-for, ali ništa. To je život. Kao "Zuba" Ronaldo sam u fudbalu."

Ne krije Nenadić, da ga čak i sin pita kad će ta Liga šampiona.

"Klinac me čak i sad pita kad ću da osvojim Ligu šampiona. Rekao sam da on mora da je osvoji kao stric, Ako se to desi biću presrećan", objasnio je Nenadić.