Vesti iz košarke

Stigla potvrda iz Amerike: "Dream team" igra protiv "orlova" i pre Olimpijskih igara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2024 17:05
Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država Guliver/JBAutissier Panoramic
Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država

Košarkaška selekcija Sjedinjenih Američkih Država potvrdila je natpise medija da će u sklopu priprema za Olimpijske igre, odmeriti snage sa Srbijom u Abu Dabiju 17. jula

Amerikanci su na svom zvaničnom sajtu objavili plan priprema i duela koje će odigrati u Abu Dabiju i Las Vegasu.  Okupljanje je u Nevadi 6. jula, gde će odigrati pripremnu utakmicu sa Kanadom, potom će se uputiti ka Abu Dabiju, gde ih, najpre, očekuje susret sa Australijom 15. jula, dok će dva dana kasnije odmeriti snage i sa Srbijom u "Etihad Areni".

Na raspologanju selektor Stiv Ker ima gotovo najjača imena iz NBA lige, pa nema sumnje da će američki "dream team" biti prvi favorit za olimpijsko zlato u Parizu, a igrači koji su se odazvali pozivu nacionalnog tima su: Stef Kari, Tajris Haliburton, Džru Holidej, Entoni Edvards, Devin Buker, Kavaj Lenard, Kevin Duremt, Džejson Tejtum, Entoni Dejvis, Lebron Džejms, Bam Adebajo i Džoel Embid.
 

 

 

Podsetimo, SAD će na Igrama u Parizu ovog leta nastupati u Grupi C zajedno sa Srbijom, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku, koji tek treba da bude određen.

Na startu Igara, "orlovi" će 28. jula odmeriti snage upravo sa Amerkancima, pa će susret sa "dream team-om" desetak dana ranije, dobro poslužiti Srbiji da vidi gde stoji sa najjačima.