Vesti iz košarke

Kajri Irving nije iznenađen što je izostavljen sa spiska za OI: Vremena su se promenila...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2024 13:35
Košarkaš Dalasa Kajri Irving Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II
Košarkaš Dalasa Kajri Irving

Iako se govorilo da će Kajri Irving biti u sastavu Amerike za predstojeće Olimpijske igre, zvezda Dalasa se ipak nije našla na spisku Stiva Kera. Njegovo mesto zauzele su mlađe nade, a bek Maveriksa nedavno se osvrnuo na odluku selektora i rekao da nije iznenađen što nije među 12 odabranih.

"Želim svojoj braći sve najbolje. Jednostavno nisam mogao da se uklopim u ovaj tim. Proces razmatranja je bio težak. Odrastao sam u vremenu kada si morao da prođeš neku vrstu priprema kako bi konkurisao za nacionalni tim, pa se tražila koja petorka najbolje `štima` na parketu. Očigledno, vremena su drugačija sada. Ali opet, nemam ništa osim poštovanja prema tim momcima. U ovom trenutku moje karijere mislim da bi moj fokus trebalo da bude na osvajanju šampionata.", rekao je Kajri Irving.
 

Podsetimo, Amerikanci će na Olimpijskim igrama u Parizu nastupati u Grupi C sa Srbijom, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku. 

Stiv Ker okupio je najjača imena iz NBA lige, a evo ga i njegov sastav: Lebron Džejms, Devin Buker, Džejson Tejtum, Kavaj Lenard, Džoel Embid, Tajris Haliburton, Džru Holidej, Bam Debajo, Stef Kari, Entoni Dejvis, Entoni Edvards i Kevin Durent.