NBA

Divićenco vodio Nikse do trijumfa: Loša četvrta deonica presudila Netsima u "Medison Skver Gardenu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2024 20:30
Dželjen Branson i Denis Šruder na utakmici Njujork Niksi - Bruklin Netsi Tanjug/AP Photo/Peter K. Afriyie
Dželjen Branson i Denis Šruder na utakmici Njujork Niksi - Bruklin Netsi

U izuzetno neizvenosm duelu u "Medison Skver Gardenu" Njujork Niksi su savladali Bruklin Netse 105:93. Utakmica je rešena tek u poslednjoj četvrtini i to zahvaljujući izuzetnoj odbrani tima Toma Tibodoa koja je sada korak bliže NBA plej-ofu.

Domaći je nešto bolje otvorio meč i održavao prednost gotovo čitavu prvu četvrtinu. Ipak, gosti iz Bruklina su malo po malo "topili" zaostatak i nakon 12 minuta igre imali prednost od dva poena. Drugi period se uglavnom igrao u serijama. Prvi deo četvrtine je pripao Niksima koji su ponovo stigli do vođstva, ali je kraj deonice pripao Netsima. Na poluvreme se otišlo gotovo u potpunom egalu, ali su gosti imali poen prednosti (57:56).

 

 

Ista slika je viđena i u drugom poluvremenu. Obe ekipe su bile poprilično izjednačene i nijedan tim nije uspevao da se odvoji na više od dva-tri poseda razlike. U odlučujućih 12 minuta su Niksi ušli sa +3. Tek u poslednjoj četvrtini smo po prvi put na utakmici videli dvocifrenu prednosti i to u korist izabranika Toma Tibodoa. Serija 12:0 ekipe iz Njujorka je rešila pitanje pobednika, a vođstvo je samo raslo i do maksimalnih +18 u jednom trenutku.

 

 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Donte Divićenco sa 31 poeno, a pratili su ga Majls Mekbrajd sa 26, Ajzeja Hartenštajn i Džejlen Branson sa po 17 poena. Sa druge strane se istakao Kem Tomas sa 19 ubačenih poena, Majls Bridžis je dodao 18, a Kem Džonson 13.

 

Standings provided by Sofascore