NBA

Bruklin puca na visoko: Selektor Kanade i bivši pomoćnik Majka Melouna preuzima Netse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 17:56
Domantas Sabonis i Đordi Fernandez Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Domantas Sabonis i Đordi Fernandez

Bruklin Netsi pronašli su novog trenera, a prema navodima pouzdanog NBA insajdera Adrijana Vojnarovskog, u pitanju je 41-godišnji selektor Kanade Đordi Fernandez.

Pod komandom privremenog trenera Kevina Olija, franšiza iz predgrađa Njujorka završila je regulrani deo sezone na 11. mestu Istoka sa učinkom 32-50, ostavši prva ispod crte pred plej-of.

Imajući u vidu aspiracije kluba, koji je do pre samo nekoliko sezona bio i jedan od favorita za prsten, uprava Netsa odlučila je da pronađe trajno rešenje na poziciji šefa stručnog štaba, a izbor je pao na talentovanog asistenta Sakramento Kingsa, koji je na proteklom Mundobasketu sa Kanadom osvojio bronzanu medalju.
 

 

 

Prema navodima američkih medija, u pitanju je jedan od najiteligentnijih mladih trenera u NBA ligi, kome se predviđa velika karijera. Ferandez je do sada uglavnom obavljao funkciju pomoćnika na najvećoj košarkaškoj pozornici sveta. Proveo je šest sezona u stručnom štabu Denvera, odnosno četiri u Klivlendu, gde je mahom radio sa mlađim igračima, dok se prošle godine po prvi put u karijeri našao u ulozi glavnog trenera. I to ni manje ni više nego kao selektor Kanade, sa kojom je ostvario veliki uspeh na Svetskom prvenstvu.

To je, prema svemu sudeći, bio dovoljan pokazatelj da je spreman da se domogne i najveće scene u NBA ligi, a ukoliko bude prihvatio ponudu Netsa, postaće peti trener Bruklina od 2020. godine.