Evroliga

Partizan našao plejmejkera u Valensiji: Ko je Kris Džouns, momak koji je na evropsku scenu stigao iz daleke Mongolije?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 18:44
Plejmejker Valensije Kris Džouns u prodoru na utakmici sa Crvenom zvezdom u Evroligi. MN Press
Plejmejker Valensije Kris Džouns u prodoru na utakmici sa Crvenom zvezdom u Evroligi.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović nedavno je priznao da crno-beli već mesecima "pikiraju" pojačanja za narednu sezonu, a prema pisanjima izraelskih medija plejmejkera su već našli, i to u Valensiji!

Kako navodi pouzdani novinar Arel Ginsber, američki plejmejker Kris Džouns, koji se već nalazi na meti nekoliko evroligaških klubova, privukao je pažnju Partizana, a budući da u ugovoru ima "izlaznu klauzulu", za odgovarajuću cenu bi mogao da napusti Španiju i obuče dres srpskog tima.
 

 

 

Kris Džouns (31) imao je zaista zanimljivu karijeru. Posle koledža, prvi inostrani angažman imao je u dalekoj Mongoliji 2015. godine. Zatim je igrao u Švajcarskoj, pa u Belgiji, da bi u sezoni 2019/20 prešao u turski Buraspor, gde je izborio kartu za Evroligu

Prvi angažman na najvećoj evropskoj sceni imao je u Makabiju, gde je u debitantskoj sezoni beležio skromnih sedam poena i tri asistencije u proseku, da bi već naredne godine obukao dres Asvela. U francuskom klubu zadržao se samo jednu sezonu, tokom koje je beležio gotovo duplo bolje brojke (13p, 3sk, 4as). A, zahvaljujući dobrim igama u Evrokupu, dobio je poziv Valensije, gde se nalazi poslednje dve sezone.

Kris Džouns visok je 1.88m. Bio je lider turskog šampionata 2020. godine po broju ukradenih lopti. Osvojio je brojne manje važne individualne nagrade, a najveći uspeh u karijeri ostvario je kada je sa Asvelom 2020. godine uzeo šampionsku titulu.