Evroliga

Kemba Voker sumirao debitantsku sezonu u Evropi i u prvi plan istakao utakmice iz beogradske Arene - neverovatno iskustvo!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 16:15
Košarkaš Monaka Kemba Voker uživa kraj terena na utakmici njegovog tima i Bajerna iz Minhena. Guliver/NorbertScanella Panoramic
Košarkaš Monaka Kemba Voker uživa kraj terena na utakmici njegovog tima i Bajerna iz Minhena.

Kao veliko ime NBA lige Kemba Voker stigao je pred početak sezone u Monako. Iako u debitantskoj sezoni nije mnogo vremena proveo na parketu, bivši as Šarlota i Bostona imao je priliku da oseti evropsku košarku, a kakvi su mu utisci iste, podelio je sa francuskim medijima.

"Ako ste na NBA utakmici, često možete videti dresove protivničkih timova na tribinama, dok je to u Evropi redak slučaj. Ovde su navijači neuporedivo glasniji na mečevima. Nekada možete osetiti da i tlo podrhtava, jedno potpuno novo iskustvo. Moja prva utakmica u Evroligi bila je protiv Crvene zvezde, koja je, uzgred, bila neverovatna što se navijanja tiče, da bi nekoliko meseci kasnije igrao protiv Partizana na istom mestu u Beogradu. E, to je već bilo potpuno ludilo", rekao je oduševljeno Voker i nastavio u istom ritmu:

"Znao sam šta da očekujem i pre tih mečeva, ali kada ste tamo i deo ste tog ambijenta, onda je to potpuno drugačije. Bio sam jako uzbuđen što sam bio deo tog spektakla. Svaki put kada sam bio na klupi, gledao sam oko sebe pošto sam znao koliko su navijači strastveni oko svojih timova, bilo je to sjajno iskustvo", rekao je Voker.

 

 

Uprkos činjenici da je u debitantskoj sezoni u Evroligi odigrao svega 26 utakmica, sa 11 minuta na terenu i četiri poena u proseku, smatra da je odigrao veliku ulogu u Monaku.

"Kada god sam dobio priliku izašao sam na parket i borio sam se koliko sam mogao. Nemam nikakvih zamerki, uživao sam sa ovim timom. Osećao sam se dobro i smatram da sam bio neki faktor u ekipi. I ne govorim samo o košarci, već i o mom prisustvu u svlačionici. Priznajem, neke stvari nisu išle na moju vodenicu, ali nisam želeo da se žalim i da unosim nemir u svlačionici. Volim da vidim svoje saigrače srećne i pokušaću na sve načine da im pomognem. Na terenu i van njega."

Regularni deo sezone Monako je završio na trećem mestu Evrolige sa 23 pobede i 11 poraza, a u večerašnjem (19:00) četvrtfinalnom duelu odmeriće snage sa Fenerbahčeom.

"Imamo veliku priliku da uradimo nešto ove godine. Kao takmičar, imam ogromno poverenje u takav scenario. Ali, ne trebamo previše da gledamo u budućnost. Moramo da živimo u sadašnjosti, da se posvetimo utakmicama koje su pred nama i da idemo meč po meč. Večeras je prva utakmica serije i krećemo odatle", rekao je između ostalog Kemba Voker u velikom intervjuu za "RMC Sports".
 

 

Cup tree provided by Sofascore