Vesti iz fudbala

Prevarant Gabrijel Barbosa odstranjen iz fudbala na dve godine: Brazilci kaznili bivšeg fudbalera Intera

komentari (0)

Izvor: Tanjug

26.03.2024 12:04
Gabrijel Barbosa, fudbaler Flamenga, sankcionisan zbog kršenja anti-doping pravila Guliver/AP Photo/Dolores Ochoa
Gabrijel Barbosa, fudbaler Flamenga, sankcionisan zbog kršenja anti-doping pravila

Fudbaler Flamenga, Gabrijel Barbosa, suspendovan je na dve godine zbog prevare na anti-doping testu, saopštila je Brazilska uprava za doping kontrolu, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Britanski mediji navode da je Barbosa (27), koji je poznat kao Gabigol, otežao u aprilu 2023. godine izvođenje antidoping testa dan pre utakmice. 

"Barbosi je sudio Antidoping sportski sud pravde. Većinom glasova je odlučeno da je došlo do kršenja antidoping pravila i pokušaja prevare", saopštila je Brazilska uprava za doping kontrolu.

 

 

Brazilski mediji navode da je pet sudija glasalo da fudbaler bude suspendovan dok su četvorica bila protiv.
Dvogodišnja suspenzija brazilskom fudbaleru ističe osmog aprila 2025. godine. On može da se žali Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.

"Nikada nisam pokušao da opstruiram ili počinim prevaru na bilo kakvom testu i verujem da će viši sud da me oslobodi. Od početka fudbalske karijere, uvek sam poštovao pravila i nikada nisam koristio zabranjene supstance. Podvrgnut sam desetinama testova i svi su bili negativni", objavio je Barbosa na društvenoj mreži Iks (X).

Barbosa (27) je član Flamenga od 2020. godine. On je pre toga igrao za Santos, Benfiku i Inter iz Milana. Za reprezentaciju Brazila je od 2016. do 2022. godine odigrao 18 utakmica i postigao je pet golova.

Sa reprezentacijom Brazila osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.