Vesti EURO 2024

Prijateljski mečevi na Areni: Engleze testiraju Belgijanci, Slovencima reper - Portugalija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2024 11:15
Džud Belingem, as Engleske Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Džud Belingem, as Engleske

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je martovski ciklus prijateljskih mečeva (Rusija 0:4, Kipar 1:0), a njeni rivali u Grupi 3 na UEFA EURO 2024. godine večeras imaju tu drugu proveru.

Engleska je poražena od Brazila (0:1) pre nekoliko dana, ali je ostala bez Kajla Vokera i Harija Megvajera za današnji duel sa Belgijom (TV Arena 1 Premium) na "Vembliju". Ako se tome dodaju da neće biti Bukaja Sake, Harija Kejna, Džordana Hendersona, onda će selektor Geret Sautgejt ponovo iskombinovati sastav, probati možda neke druge opcije.

Kristijano Ronaldo se malo kupao i odmorio, preskočio je prvi duel Portugalaca, ali u Ljubljanu je stigao. Slovenija će večeras (TV Arena sport 5) imati možda najbolji reper test za trenutne mogućnosti pred duele na EURO. Svestan je toga i selektor Matijaž Kek.

"Želimo da javnosti, kako ovde, tako i u inostranstvu, pošaljemo pozitivnu poruku. Da ljudi u Danskoj, Engleskoji i Srbiji shvate da Slovenija u junu ne dolazi u Nemačku kao turistička, već kao takmičarska ekipa. Zato već od meča sa Portugalcima zahtevam da budemo bolji individulno i timski, nego što smo bili na Malti. U suprotnom, možemo da primimo porciju golova. Čak i kad rotiraju igrače, Portugalci se ne štede, jer imaju širok kadar", izjavio je selektor Slovenije Matjaž Kek.

Danska dočekuje Farska Ostrva, da malo popravi utisak posle remija sa Švajcarskom. Odigrali su 0:0, ali su igrom razočarali. Uz ove susrete, dva najzanimljiva meča, koji možetze da pratite na kanalima TV Arena sport su duel Nemačke i Holandije, odnosno Španije i Brazila.

Prijateljski mečevi

Danska - Farska ostrva 20.15 (AS 6)
Rumunija - Kolumbija 20.30
Austrija - Turska 20.45
Engleska - Belgija 20.45 (AP1)
Irska - Švajcarska 20.45
Nemačka - Holandija 20.45 (AP2)
Slovenija - Portugalija 20.45 (AS5)
Francuska - Čile 21.00 (AS3)
Egipat - Hrvatska 21.00
Španija - Brazil 21.30 (AP3)