Vesti iz fudbala

Srbija ima čega da se plaši: Slovenija nadigrala Portugal, Danci sigurni protiv Farskih Ostrva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2024 22:38
Duel na utakmici Slovenija - Portugal Tanjug/AP Photo/Darko Bandic
Duel na utakmici Slovenija - Portugal

Fudbaleri Slovenije napravili su ogromno iznenađenje i na svom terenu nadigrali Portugal 2:0 (0:0) u prijateljskom meču u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje je na programu ovog leta.

Gosti su, shodno očekivanjima, imali znatno veći posed, ali sa loptom u nogama nisu bili konkretni, nisu stvarali prilike i Slovenija je u finišu utakmice to umela da kazni.

Igrao se 72. minut kada je posle izgibljene lopte sevnula kontra domaćina koja je bila kao iz udženika, a Benjamin Šeško je na kraju fantastično uposlio Adama Čerina, a ovaj bez problema pogodio za erupciju na stadionu "Stožice".

Portugal je krenuo svim silama u napad, ali je uskoro bio kažnjen. U 80. mnutu ponovo je Slovenija došla do protivničkog šesnaesterca, a sada je Timi Maks Elšnik psle sjajnog solo prodora savladao Dioga Koštu za velikih 2:0 i pobedu svog tima.

Nešto ranije, fudbaleri Danske su opravdali ulogu favorita i bez previše problema nadigrali Farska Ostrva 2:0 (1:0).

Selektor Danske, Kasper Hjulmand, na teren je poslao drugu postavu, kojoj nije manjkalo motivacije, te su domaćini već u osmom minutu poveli golom Pjera Emila Hojbjerga, a pobedu je potvrdio Mohamed Darami početkom drugog poluvremena svojim prvencem u nacionalom dresu.

Nema sumnje da su i Slovenija i Danska ozbiljni rivali Srbije na Evropskom prvnestvu i da će izabranici Dragana Stojkovića morati da budu maltene perfektni kako bi došli do bodova protiv ovih selekcija.