UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Luis Enrike udara kontru kolegi iz Barselone: PSŽ bi pobedio i bez crvenog kartona Arauha

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2024 11:16
radost fudbalera Pari Sen Žermena posle izbacivanja Barselone iz Lige šampiona Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
radost fudbalera Pari Sen Žermena posle izbacivanja Barselone iz Lige šampiona

Voli Luis Enrike svoju Barselonu, u čijem dresu je pravio velike stvari kao fudbaler, ali radi odličan posao i kao trener Pari Sen Žermena, pa je sa "svecima" baš preko leđa katalonskog giganta došao do polufinala Lige šampiona. 

Nije mu bilo svejedno da gleda zemljake kako pate posle teškog poraza u revanšu, međutim emocije su jedno a odgovornost prema poslu i sadašnjem timu i poslodavcu nešto drugo. I sam je to priznao. 

"Bilo je izuzetno teško igrati protiv Barselone. Sentimentalno, emotivno za mene. A u fudbalskom smislu ne bih voleo da igram sa njima previše puta. Veoma sam zadovoljan što sam ipak prošao. Igrati protiv svoje bivše ekipe, koja mi toliko znači, bilo je veoma teško. Кao profesionalac, moram da radim svoj posao i mislim da sam učinio sve što sam mogao da pomognem svojim igračima. Sada smo u polufinalu", rekao je Enrike posle drugih 90 minuta dvomeča za Top četiri elitnog UEFA takmičenja. 

 

 

I to su reči koje sigurno lepo zvuče za uši Katalonaca, sledeće sigurno ne, jer je njihov čovek zauzeo potpuno drugačiji stav od kolege Ćavija o isključenju u 29. minutu, kada se upalila "mašinerija" iz Pariza. 

"Osećam se veoma ponosno. Primili smo gol, ali smo psihički ostali netaknuti. Nastavili smo da igramo, da napadamo. Crveni karton Arauhoa je bio važan faktor, ali pobedili bismo čak i bez crvenog kartona. Uradili smo sve što smo mogli da budemo bolji od Barselone. Moji igrači su pokazali mnogo karaktera, mnogo entuzijazma, mnogo želje. Ovu pobedu dugujemo našim navijačima, posebno onima koji su bili s nama u Španiji".

Enrike nije propustio da spomene ni fantastičnog Kilijana Mbapea, koji bi ovog leta konačno trebalo da pojača madridski Real. 

"On je bio lider od početka do kraja. Kada tim shvati da je toliko važan, on je spreman da sve povede sa sobom. Vi to onda morate maksimalno iskoristite. Želeo bih da pričam i o Vitinji: on se bori, ima kvalitet u svojoj poslednjoj lopti. Dembele je takođe bio sjajan, iako je i njemu bilo teško da igra ovde. Bili smo odlični u presingu – Barkola, Кilijan i Usman su bili spektakularni i dozvolili su nam da igramo gde smo želeli. Detaljnije sam analizirao prvu utakmicu i bio sam još više uveren da nismo uspeli. zaslužio da izgubimo kada smo danas izgubili, igrači su zadržali samopouzdanje i nastavili da rade prave stvari", zaključio je španski stručnjak. 

 

Cup tree provided by Sofascore