La Liga

Velika je stvar pobediti Siti i Barsu u istoj nedelji: Anćeloti hvali igrače Real Madrida

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2024 10:09
Karlo Anćeloti Tanjug/AP Photo/Jose Breton
Karlo Anćeloti

Osvajanjem nova tri boda u "el klasiku" fudbaleri Real Madrida su napravili krupan korak ka osvajanju šampionske titule u Španiji. To je mišljenje koje dele svi ljubitelji fudbala na Iberijskom poluostrvu, a od njega ne beži ni trener Madriđana, Karlo Anćeloti.

Italijanski stručnjak je svestan da bi gubitak 11 bodova prednosti u odnosu na Barselonu bio zaista veliki  neuspeh i zbog toga priznaje da je njegov tim već "stavio jednu ruku na šampionski pehar".

 

 

"Imamo ogromnu prednost i zaista smo napravili krupan korak ka tituli. Naravno, nije još sve završeno, ima mnogo da se igra do kraja šampionata, ali mi smo u sjajnoj poziciji", rekao je posle meča Anćeloti.

Šef stručnog štaba Reala je ponosan na svoje igrače koji su u proteklih nedelju dana najpre eliminisali Mančester siti iz četvrtfinala Lige šampiona, a onda savladali i Barselonu.

"Ne samo da smo pobedili, nego smo na obe te utakmce bili u zaostatku. Protiv Sitija u penal završnici, a protiv Barselone smo gubli dva puta. Moji igrači su pokazali da se nikada ne predaju, da imaju karakter šampiona i ja mogu samo da im čestitam", rekao je Italijan i dodao:

"Naravno, ne smem da zaboravim ni sjajnu atmosferu koju su na te dve utakmice napravili naši navijači. Njihova podrška nam mnogo znači i sa takvim vetrom u leđa ništa nije teško ni neostvarivo. Idemo zajedno da osvajamo trofeje."