UEFA Liga šampiona

Oblak heroj, Lautaro tragičar: Atletiko Madrid nakon penala ide u četvrtfinale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2024 23:45
Fudbaleri Atletika nakon penala idu u čevrtfinale Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Fudbaleri Atletika nakon penala idu u čevrtfinale

Fudbaleri Atletika iz Madrida su savladali Inter 5:3(2:1) nakon penala i prošli u četvrtfinale Lige šampiona. Apsolutno heroj je Jan Oblak koji je odbranio dva jedaneasterca u penal seriji, dok je tragičar Lautaro Martinez. Argentinac je šutirao preko gola i tako izbacio "neroazure" iz Evrope.

"Jorgandžije" su odlično započele utakmicu pretili preko Lina i Alvara Morate. Ipak, Jan Zomer je bio siguran prilikom oba šuta. Gosti iz Milana su samo jednom u prvih 30 minuta šutnuli na gol Jana Oblaka i to preko Denzela Damfrisa koji je odlično istrčao jednu kontru. Ipak, već u 33. minutu, izabranici Simonea Inzagija su stigli do vođstva pogotkom Federiko Dimarka. Prednost nije potrajala ni 120 sekundi jer je Atletiko uzvratio preko Antoana Grizmana i tako se u potpunosti vratio u meč.

U drugom delu utakmice je malo opao ritam. Delovalo je da Inter želi da "umrtvi" meč jer im je rezultat odgovarao. U poslednjih 20 minuta je Atletiko stvarao šansu za šansom, a Memfis Depaj je nakon ulaska sa klupe doneo vođstvo domaćinu. Mladi Rodrigo Rikelme je imao čak i priliku da u 93. minutu odvede "jorgandžije" u četvrtfinale, ali je njegov šut otišao preko gola te su usledili produžeci.

U dodatnih 30 minuta je bilo prilika na obe strane, a stiče se utisak da je najpravednije bilo da se poslednji učesnik četvrtfinala odluči nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

U penal seriji je Oblak bio apsolutni heroj sa dva odbranjena šuta, dok je Lautaro Martinez tragičar. Njegov odlučujući penal je otišao visoko preko gola i slavlje na "Vanda Metropolitanu" je moglo da počne.

Liga šampiona, revanš mečevi osmine finala

utorak

Barselona - Napoli 3:1 (2:1)
/Lopez 15, Kanselo 17, Levandovski 83 - Rahmani 30/

 Arsenal - Porto 1:0 (1:0) - 4:2 penalima
/Trosar 41/

sreda

(0:1) Atletiko - Inter 2:1 (1:1), 5:3 nakon penala
/Grizman 35, Depaj 87 - Dimarko 33/

(1:1) Borusija Dortmund - PSV 2:0 (1:0)
/Sančo 3, Rojs 90+5/

 

Cup tree provided by Sofascore