UEFA Liga šampiona

Osmina finala Lige šampiona na TV Arena sport: Vicešampion Evrope brani minimalnu prednost iz Milana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2024 11:14
Marko Arnautović na meču Lige šampiona protiv Atletiko Madrida Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Marko Arnautović na meču Lige šampiona protiv Atletiko Madrida

Fudbaleri Intera ulaze u revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida sa prednošću od 1:0 iz prvog meča u Milanu i za korak su bliži plasmanu u narednu rundu takmičenja od domaćeg sastava.

Ali, svesni su u redovima prošlogodišnjeg finalitste ovog takmičenja da im u glavnom gradu Španije neće biti lako da zadrže stečeni kapital. Atletiko je poslednji put u elitnom evropskom takmičenju poraz na svom terenu doživeo još u novembru 2021. godine kad ih je pobedio Milan, a u La Ligi ove sezone nisu nijednom poraženi napustili svoj stadion.

 

 

"Taj podatak sasvim dovoljno govori koliko će nam večeras biti teško. Uz to, ne zaboravite da će stadion biti pun, a kada je Atleitko domaćin atmosfera je uvek sjajna. Ali, to su čari Lige šampiona, ovo je najveće takmičenje na svetu i znam da ćemo uživati. Istina je da imamo malu prednost iz prvog meča, ali na to treba da zaboravimo i ponašamo se kao da je rezultat 0:0", kaže trener italijanskog tima, Simone Inzagi.

Respekt prema rivalu ima i trener domaćeg sastava, Dijego Simone, koji hvali prvotimce italijanskog tima, ali ističe da veruje u pozitivan ishod meča.

"Inter je, bez ikakve dileme, jedan od najboljih timova u Evropi u ovom trenutku. Znamo da će biti teško, ali ja zaista verujem u ovu grupu momaka koju trenriam. Daće sve od sebe da budu odgovorni i pažljivi, a uz podršku sa tribinama možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu", rekao je Simeone.

Meč u Madridu počinje u 21.00 čas, uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premium.

LIGA ŠAMPIONA, OSIMINA FINALA

Utorak

Barselona - Napoli 3:1 (2:1)
/Lopez 15, Kanselo 17, Levandovski 83 - Rahmani 30/

Arsenal - Porto 1:0 (1:0) - 4:2 penalima
/Trosar 41/

sreda

(0:1) Atletiko - Inter 21:00 (TV Arena 1 Premium)

(1:1) Borusija Dortmund - PSV 21:00 (TV Arena 2 Premium)