UEFA Liga šampiona

Pobeda protiv Lacija može da preokrene sezonu: Hari Kejn veruje u bolje sutra Bajerna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2024 11:09
Hari Kejn slavi pogodak na meču Lige šampiona Bajern - Lacio Tanjug/AP Photo/Sven Hoppe/dpa
Hari Kejn slavi pogodak na meču Lige šampiona Bajern - Lacio

Fudbaler Bajerna, Hari Kejn izjavio je da bi pobeda protiv Lacija u revanšu osmine finala Lige šampiona mogla da preokrene sezonu kluba iz Minhena.

Bavarci su u utorak uveče na svom terenu pobedili Lacio 3:0 i tako nadoknadili minus iz prve utakmice (0:1) i sad čekaju rivala u četvrtfinalu elitnog evropksog takmičenja.

"Ovo je bila važna utakmica. Sezona je teška, posebno zbog onoga što radi Bajer Leverkuzen. I dalje su neporaženi u Bundesligi, što našu sezonu čini gorom nego što jeste. Ovo je važna pobeda i mislim da može da promeni čitav zamajac sezone", rekao je Kejn.

 

 

Reprezentativac Engleske je protiv italijanskog tima bio dvostruki strelac i navijači najtrofejnijeg nemačkog kluba ga s pravom veličaju.

"Izgubili smo prvu utakmicu (0:1) i prošli kroz teškoće da bismo došli dovde i igrali kako smo igrali. Neverovatan je osećaj postići dva gola. Nadam se da ću to moći da iskoristim za predstojeće utakmice, ali da će to moći da iskoristi i ekipa, a nadam se da će i navijači biti uz nas, jer smo im pokazali da možemo", istakao je Englez.

Hari Kejn je minulog leta stigao u Bajern iz engleskog Totenhema i ove sezone je odigrao 33 zvanična meča za tim iz Minhena i na njima postigao 33 gola.

Bavarci trenutno zauzimaju drugu poziciju na tabeli nemačke Bundeslige sa 54 osvojena boda, što je čak deset manje od prvoplasiranog Leverkuzena.