UEFA Liga šampiona

Osmina finala Lige šampiona na TV Arena sport: Poslednja šansa Tuhelovom Bajernu da pokaže da li vredi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2024 09:01
Prvotimac Bajerna Džamal Musijala okružen trojicom igrača Lacija na meču osmine finala lIge šampiona Tanjug/AP Photo/Alfredo Falcone/LaPresse
Prvotimac Bajerna Džamal Musijala okružen trojicom igrača Lacija na meču osmine finala lIge šampiona

Fudbaleri Lacija odbranili su svoj teren u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Bajerna, a igrači nemačkog tima će večaras pred svojim navijačima pokušati da nadoknade taj minus od jednog gola.

Međutim, Bavarci nisu baš u sjajnoj formi, od tog meča u Rimu su uspeli da izgube od Bohuma u Bundesligi i remiziraju protiv Frajburga, a slavili su samo u meču protiv Lajpciga 2:1 i t na svom terenu.

Svestan je trener Tomas Tuhel da situacija nije baš najbolja, ali veruje da njegovi igrači mogu da trijumfuju protiv italijanskog tima.

"Matematika u ovom meču je jasna - nama je potrebna pobeda od dva gola razlike kako bismo se plasirali dalje. Uveren sam da to možemo da ostvarimo, ali jedino je merodavno ono što se pokaže na terenu. Znam da će podrška na našem stadionu biti sjajna i verujem da ćemo se na kraju radovati sa našim navijačima, mada znam da je Lacio fenomenalna ekia i da to neće biti lako", kaže trener domaćeg sastava, Tomas Tuhel i dodaje:

"Potrebno je smao da budemo strpljivi i ne srljamo napred. Ali, s druge strane, treba da pokažemno odlučnost da napadnemo i da od prvog minuta stavimo do znanja da je pobeda od dva gola jedino što nas zanima."

Ne baš dobrom formom u poslednje vreme ne mogu da se pohvale ni igrači Lacija koji su poraženi na tri od poslednja četiri meča, ali su svakako u boljoj poziciji nego domaći tim.

"Neću da se zavaravam i da mislim kako će nam u Minhenu biti lako. To se sigurno neće dogoditi. Bajern je kvalitetan tim koji ima takve fudbalere koji mogu da daju gol svakoj ekipi, ali zaista mislim da je jako loša ideja da izađenmo na 'Alijenc arenu' i branimo se 90 ili 100 minuta. To ne može da prođe, Moramo da budemo hrabri i pokažemo koliko vredimo", naglašava trener ekipe iz Rima, Maurisio Sari.

Meč u Minhenu na programu je u 21.00 čas uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premium.

Liga šampiona, osmina finala

utorak

(prvi meč 0:1) Bajern - Lacio 21.00 (TV Arena 1 Premium)
(0:2) Sosijedad - PSŽ 21.00 (TV Arena 2 Premium)

sreda

(3:1) Mančester siti - Kopemhagen 21.00 (TV Atena 1 Premium)
(1:0) Real Madrid – Lajpcig 21.00 (TV Arena 2 Premium)