UEFA Liga Evrope

UEFA Liga Evrope na TV Areni: Bajer Leverkuzen na dobrom putu za Dablin, Atalanta ima spreman plan za pobedu protiv Olimpika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 09:08
Fudbaleri Atalante u dobroj formi dočekuju Olimpik Tanjug/AP Photo/Daniel Cole
Fudbaleri Atalante u dobroj formi dočekuju Olimpik

Na stadionu "Atleti Azuri d'Italija", koji je u poslednjih nekoliko godina bio poprište velikih evropskih utakmica, u revanš utakmici polufinala Lige Evrope sastaće se Atalanta i Olimpik iz Marseja, dva tima koja su u odličnoj formi, .

 

 

Ovo se pre svega odnosi na domaću ekipu, koja je u seriji od pet mečeva bez poraza, tokom koje su upisali četiri trijumfa i samo jedan remi. Bio je to upravo onaj na Velodromu prošle nedelje.

Atalanta je stigla do pete pozicije na tabeli Serije A, sa dobrim šansama da tu ostane i kroz prvenstvo obezbedi učešće u Ligi šampiona.

 

 

Još veći uspeh bi bio trofej namenjen pobedniku u Ligi Evrope, a tu će Gasperinijevi izabranici morati da preskoče prvo večerašnju prepreku Olimpik iz Marseja. 

Bivši evropski prvak takođe nije osetio gorčinu poraza u poslednjih pet mečeva, istina imaju dve pobede i tri remija. Prošlog vikenda Olimpik nije igrao u Ligi 1, kako bi se što bolje pripremio za revanš duel protiv crno-plavih.

Klub sa Velodroma zauzima deveto mesto u Ligi 1 i evropska takmičenja su najveća šansa za Ligu šampiona naredne jeseni.

 

 

Gasperini neće moći da računa na Emila Holma i Seada Kolašinca. Sa druge strane Olimpik ne može da računa na Valentina Ronžijea, ali i Bilala Nadira.

Tim koji vodi harizmatični Španac, Ćabi Alonso, uspeo je ubedljivo da se domogne titule u Bundesligi, a sada juriša i na druga dva trofeja. Prvi korak ka plasmanu u finale Lige Evrope, Leverkuzen je napravio u Rimu, a sada bi na domaćem terenu trebalo samo da dovrši započeto u glavnom gradu Italije.

“Farmaceuti” su već obezbedili finale Kupa Nemačke, a čini se da su na dobrom putu da izvade vizu za Dablin.

Golovima Virca i Andriha Leverkuzen je uspeo da pokori Olimpiko. Čini se da je nemački predstavnik dosta blizu “osvete” za poraz u polufinalu istog ovog takmičenja prošle sezone.

 

 

Tada je Roma bila bolja u dvomeču 1:0 i 0:0. Posao gostima da urade nešto više biće otežan, budući da je Paulo Dibala pod upitnikom, a u napadu će zato biti Romelu Lukaku.

 

UEFA Liga Evrope, polufinale 

(2:0) Bajer Leverkuzen - Roma (A1P)

(1:1) Atalanta - Olimpik Marsej (A3P)

Revanši 9. maj

Finale

22. maj - Dablin

 

Cup tree provided by Sofascore