UEFA Liga Evrope

Roma nemoćna protiv Ćabijeve mašinerije; Atalanta ima nerešeno pred meč u Italiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 22:54
Ćabi Alonso, trener Bajer Leverkuzena Tanjug/AP Photo/Roberto Pfeil
Ćabi Alonso, trener Bajer Leverkuzena

Fudbaleri Bajer Leverkuzena melju sve pred sobom! Posle osvajanja Nemačke i oduzimanja krune Bajernu iz Minhena, "farmaceuti" definitivno žele da se okite i kontinentalnim odličjem, pošto su na gostovanju u Rimu savladali Romu rezulatom 2:0 (1:0) u prvom duelu polufinalnog dvomeču Lige Evrope. 

Golove za Bajer su postigli Florijan Virtz, posle asistencije Alehandra Grimalda, (28') i Robert Andrih posle dodavanja Josipa Stanišića (73'). Iako je Daniele De Rosi uspeo da preporodi "vučicu" od odlaska Žozea Murinja, deluje da će se ove bajka završiti, te da će se put do Lige šampiona klesati kroz Seriju A. 

Čak 19 šuteva su Nemci uputili ka golu Mileta Svilera, a od toga je 4 uspelo da prođe blok i pogodi okvir gola. Ipak, moćnije je delovao Ćabijev tim, a znajući atmosferu kakva sepravi na bundesligaškim terenima, paklen posao sleduje Romi.

U prvom poluvremenu je nekoliko šansi imao Leverkuzen - što preko Frimponga, što preko Grimalda i Virtza, tako da je pravo čudo bilo što prednost nije veća na kraju prvih 45. minuta. 

Imala je Roma (možda blago nezasluženo) priliku da reko Ejbrahama izjednači u nadoknadi, ali je Englez prebacio loptu preko prečke, i tako otavio svoj tim u debelom zaostatku pred revanš. 

Olimpik iz Marseja i Atalanta odigrali su nerešeno na Velodromu rezultatom 1:1 (1:1). Đanluka Skamaka je već u 11. minutu doveo Atalantu u vođstvo u Marselju, ali je Olimpik stigao do remija golom Čansela Mbembe u 20. minutu.

Prvo poluvreme je proteklo u znaku remija - posle golova obe ekipe, nije bilo previše uzbuđenja. 

Ipak, u nastavku je pak više uzdisao no što je grmeo, jer mogao je i verovatno morao barem do još jednog gola.Pogodak Ismaila Sara iz 64. minuta poništen je (opravdano) zbog ranijeg ofsajda Luisa Enrikea, da bi u 73. rezervista Azedin Unahi uzdrmao stativu.

Retko se dešava da Gasperinijeva četa ne može nekoga napadački da nadmaši, ali izgleda da je Marsej može da se pohvali time. Naravno, svašta će biti drugačije za nedelju dana u Italiji. 

Naredne mečeve četvrtfinala Lige Evrope možete pratiti na kanalima Arene Sport.

UEFA Liga Evrope, polufinale (prvi mečevi)

Roma - Bajer Leverkuzen 0:2 (0:1)
/Florijan Virtz 28', Robert Andrih 73'/

Olimpik Marsej - Atalanta 1:1 (0:0)
/Đanluka Skamaka 11' - Čansel Mbebe 20'/

Revanši 9. maj

Finale

22. maj - Dablin