Superliga Srbije

Šumadija na nogama: Radnički 1923 želi da ispiše istoriju protiv Vojvodine i obezbedi prvi plasman u finale Kupa Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 12:04
Fudbaleri Radničkog dočekuju Vojvodinu MN Press
Fudbaleri Radničkog dočekuju Vojvodinu

Istorija se piše u Kragujevcu. Konačno imaju razloga za slavlje i u srcu Šumadijec, jer se njihov Radnički 1923 plasirao po prvi put u polufinale Kupa Srbije.

Već su izabranici Feđe Dudića zapisani zlatnim slovima u almanah karagujevačkog fudbala, a danas protiv Vojvodine imaju priliku da nadograde uspeh.

Pruža se Radničkom mogućnost da ode korak dalje i da se po prvi put nađe u završnoj borbi za jedan domaći trofej. Na tom putu stoji im jedan od najvećih konkurenata u nadmetanju za izlazak na evropsku pozornicu, novosadska Vojvodina, koja je u poslednje vreme značajno podigla formu. 

 

 

Aktuelna sezona dugo će se prepričavati među ljubiteljima fudbala u prestonici Šumadije. Pored toga što je ovo, ma kakav njen konačan epilog bio, rezultatski ubedljivo najuspešnija sezona u vek dugoj istoriji kluba sa “Čika Dače”, ona će ostati upamćena i po “atomskom” fudbalu kojim izabranici Feđe Dudića iz vikenda u vikend pune oči i srca pristalica kragujevačkog kluba.

"Naša priprema za ovu utakmicu ne odudara previše u odnosu na prethodne. Naravno da smo i te kako smo svesni njene važnost za klub i čitav grad Kragujevac, ali jednostavno ne želimo sebi da stavljamo bilo kakav vid psihološkog tereta. Idemo kao i do sad, utakmicu po utakmicu, od protivnika do protivnika, bez neke velike presije. Moram priznati da svi u klubu uživamo u onome što radimo i potrudićemo se da nastavimo tako", poručio je Feđa Dudić, trener Radničkog iz Kragujevca. 

Sa druge strane dok Kragujevčani tek pišu istoriju, Vojvodina zna kako se osvajaju trofeji. Poslednji put Novosađani su u Kupu Srbije slavili za mandata Nenada Lalatovića, kada su u sezoni 2019/20. u finalnom meču koji se igrao u Nišu na stadionu „Čair“ savladali Partizan. Posle regularnih 2:2(1:0) i penal drame – 4:2, Novosađanima je pripao trofej, drugi u nacionalnom kupu.

 

 

Uprkos tome što su iscrpljeni od duela sa TSC-om u Bačkoj Topoli, malo i razčoranai rezultatom, samopouzdanja, volje i želje ne manjka izabranicima Božidar Bandovića.

"Na sve smo se spremali i na penale, ali ono što ja zahtevam jeste da hoćemo da dobijemo utakmicu u regularnom delu. Ja ne verujem u sreću, ja verujem u rad i zato radimo naporno, ali spremni smo i na penale", rekao je Banodović.
Utakmica između Radničkog 1923 i Vojvodine igra se danas u 16 časova, uz direktan prenos na Arena 1 Premium.