Vesti iz ostalih sportova

Stigla prva ovogodišnja titula u Humsku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2024 11:45
Aleksandar Karakašević MN Press
Aleksandar Karakašević

Stonoteniseri Partizana osvojili su prvi ovosezonski trofej za sportsko društvo kluba iz Humske, a oni su u finalu Superlige Srbije bili bolji od niškog Železničara.

Crno-beli su slavili u oba meča finala. Na putu do titule eliminisali su Crvenu zvezdu u četvrfinalu i dvostruke uzastopne vladajuće šampione Radnički iz Beočina.

Partizan nije osvojio titulu od 2008. godine, a otada je nastupao i u drugom rangu takmičenja, a u elitu se vratio posle tačno deset godina.

"Preuzeo sam klub 2000. godine kad je bio u Drugoj ligi. Gradili smo put uspeha. Ponosan sam na ovaj trofej ali sam još više ponosan na atmosferu i celokupnu priču koju smo napravili. Za klub su igrali prvo moji drugari i saigrači iz stranih klubova, Španci i Francuzi, a ove sezone iako su mnogi bili skeptični sa nama je i Karakašević. Kad sam stvarao ekipu i dovodio igrače mislio sam kako da pobedimo Radnički. Sa Saletom, Kinezom i Pajkovom smo uspeli. Sale zna Vanga godinama i iz klupskog života, ali i sa reprezentativnih duela. Rekao mi je da nikad nije video da se toliko borio čak i kad je osvajao titule na Evropskom šampiopnatu u dublu. To me čini srećnim, atmosferu koju smo napravili da svi ginu i da žele da igraju za Partizan", istakao je igrač i predsednik kluba Bojan Milošević.