Novak Djoković

Đoković u Rimu pričao o Nadalu, ali i planovima za naredni period: Moram ponovo da pronađem svoj ritam

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 09:57
Novak Đoković, najbolji teniser sveta Tanjug/AP Photo/Daniel Cole
Novak Đoković, najbolji teniser sveta

Prvi teniser sveta Novak Đoković došao je ranije u Rim kako bi se što bolje spremio za turnir, a prvi meč ga očekuje tek sutra.

Srpski as je pre starta na "Foro Italiku" istakao da je minuli period iskoristitio da se što bolje pripremi za Rolan Garos.

"Na dobrom sam putu da budem u vrhunskoj formi na Rolan Garosu. Odradio sam dobre treninge, nadam se da ću u Rimu igrati bolje nego u Monte Karlu, cilj je da odem što dalje", istakao je Novak Đoković, pred početak turnira u Rimu.

 

 

U drugom kolu Mastersa u Rimu, Đoković će igrati protiv boljeg iz duela Mute-Safijulin.

"Zadovoljan sam kako je proteklo poslednjih 14 dana. S obzirom da me čekaju Rolan Garos, Vimbldon i Olimpijske igre, ovo je važan period za mene. Ali trening sa sparing partnerima nije isto kao igrati protiv najboljih igrača na svetu. Moram ponovo da pronađem svoj ritam"

 

 

Na turniru u Rimu učestvovaće i Rafale Nadal, istina težim putem će morati do glavnog žreba. Upravo se na nekadašnjeg najboljeg tenisera sveta i njegovu formu osvrnuo i Đoković.

"Mislim da je to jedan od najvećih izazova koje možete da imate u tenisu – da igrate protiv Rafe na Rolan Garosu. Znamo njegove uspehe. Mislim da sam igrao protiv njega više puta od bilo kog drugog igrača na tom terenu. Teren je veći. Ima više prostora i to utiče na pregled i imate osećaj da igrate na tvrdoj podlozi. A on voli da stoji daleko na riternu. Nekada kada je zaista u meču, gotovo da ne pravi greške. I osećaš se kado da je neprobojan. Kao da je zid. I zaista je neverovatan izazov igrati protiv njega na Rolan Garosu. On je fenomenalan sportista. Intenzitet koji on unosi u meč, posebno na Rolan Garosu je nešto što se retko viđa uopšte u sportu. Siguran sam da će za njega to biti veoma emotivan turnir, kao što je bio i Madrid, kao što će biti i ovde. Ali, na Rolan Garosu posebno", zaključio je Đoković.