Evroliga

Boldvin se vraća u tim, Makabi u Beogradu želi da reši Panatiniakos

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.04.2024 10:27
Vejd Boldvin, košarkaš Makabija MN Press
Vejd Boldvin, košarkaš Makabija

Makabi sa najboljim igračem u Beogradu dočekuje Panatinaikos u trećem meču četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige (trenutno 1:1). Vejd Boldvin je propustio drugi meč u Atini zbog povrede, ali se oporavio i "ponos Izraela" će večeras u Beogradu biti jači nego krajem minule nedelje.

Pokušaće već na "domaćem" terenu u glavnom gradu Srbije tim Odeda Kataša da reši seriju, a za taj plan neophodno je da slave večeras. Lorenco Braun i Džoš Nebo su u odličnoj formi, a to je podjednako  važno za uspeh protiv "zelenih" iz Atine koji su željni ribrejka.

"Pritisak postoji, tako je u Evroligi svakog dana. Volimo izazov i tako pristupamo svakom meču. Nikada nije lako doći do fajnal-fora, a to moramo da zaslužimo u 40 minuta protiv Panatinaikosa", istakao je Kataš.

Bivši košarkaš Crvene zvezde, a sada Panatinaikosa Luka Vildoza dobro poznaje teren.

"Biće teško jer Makabi igra dobro u poslednje vreme. Međutim, uveren sam da imamo snage da pobedimo naredna dva meča i plasiramo se na fajnal-for. Neće biti navijača, samim tim meč će biti čudan, ali motivisani smo da dobijemo meč", rekao je Vildoza.

Olimpijakos je napravio brejk u Barseloni i nada se da će u Atini u naredna dva meča uspeti da eliminiše Katalonce i dođe među četiri najbolja. Kostas Papanikolau bi mogao da se vrati na parket jer je preležao grip, pitanje je koliko će Filip petrušev moći večeras da pomogne.

"U prvoj utakmici u Barseloni smo se više borili, više jurili. U drugoj kao da smo bili umorniji i to je bio razlog poraza. U našoj dvorani, uz naše navijače i njihovu podršku moramo da odigramo još bolje negho u prvoj utakmici u Španiji da bismo pobedili. Daćemo sve od sebe", najavio je srpski centar Olimpijakosa Nikola Milutinov, koji se u pravo vreme vraća u formu.

Evroliga, četvrtfinale plej-ofa

Utorak

(1:1) Makabi TA - Panatinaikos 19.00

(1:1) Olimpijakos - Barselona 20.30

Sreda

(1:1) Fenerbahče - Monako 19.45

(0:2) Baskonija - Real Madrid 20.30