Evroliga

Kendrik Nan odveo PAO na F4 Evrolige: Makabi ostao kratkih rukava u majstorici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2024 22:20
Košarkaši Panatinaikosa i Makabija tokom četvrtfinalne serije Evrolige Guliver
Košarkaši Panatinaikosa i Makabija tokom četvrtfinalne serije Evrolige

Posle 12 dugih godina, Panatinaikos će igrati na fajnal-foru Evrolige. Grčki tim uspeo je posle dosta muke da slavi sa 3:2 u četvrtfinalnoj seriji elitnog takmičenja protiv Makabija, a do ključne, pete pobede, stigao je večeras u "OAKA" Areni rezultatom  - 81:72 (19:21, 22:20, 17:15, 23:16).

Junak pobede grčkog tima večeras bio je Kendrik Nan, letošnje pojačanje koji je postigao 26 poena. Kostas Slukas takođe je bio važan faktor sa 15 poena. Huančo Ernangomez pomogao je sa 11, dok je bivši košarkaš Partizana, Joanis Papapetru bio isto dvocifren sa 10 poena.

Susret u Atini, inače, protekao je u izjednačenoj borbi sve do početka poslednje četvrtine, a onda je krenula 10:2 serije Panatinaikosa, posle koje više nije bilo povratka za goste. 

 

 

I pored trojki Lorenca Brauna (19p), Makabi nije imao rešenja u odbrani za Nana, izraelski tim izgubio je kontinuitet na obe strane terena, a kada je "OAKA" Arena proključala posle nekoliko atraktivnih poteza Matijasa Lesora, bilo je jasno da će "Ponos Izraela" ostati bez F4 u Berlinu.

Na kraju, zaslužena pobeda "zelenih", posle koje će se nakon 12 godina boriti za sedmu titulu Evrolige u svojoj istoriji.

Podsetimo, osim šest trofeja šampiona Evrope, grčki tim u svojoj bogatoj riznici ima i 39 titula Grčke, 20 nacionalnih Kupova i jedan Interkontinentalni kup.

 

Cup tree provided by Sofascore