UEFA Liga šampiona

Tuhel veruje u prolaz u finale: I dalje su šanse 50-50, idemo u Madrid po pobedu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2024 11:09
Trener Bajern Minhena, Tomas Tuhel Tanjug/AP Photo/Christian Bruna
Trener Bajern Minhena, Tomas Tuhel

Trener fudbalera Bajern Minhena, Tomas Tuhel izjavio je da će njegov tim ići na pobedu protiv Reala Madrida u revanš duelu polufinala Lige šampiona, prenose nemački mediji.

Prvi meč dve ekipe je završen 2:2 na "Alijanc Areni", iako se stiče utisak da su Nemci bili bolji tokom većeg dela utakmice.

"I dalje su šanse 50:50 - želimo da odemo u Madrid, pobedimo i obezbedimo plasman na 'Vembli'. Igrali smo dobro u prvih 15 minuta, stvarali šanse, imali tečnu igru. Oni su stvorili jednu šansu i iz nje dali gol. Onda smo mi igrali bolje u drugom poluvremenu, poveli 2:1, imali šansu za treći gol... Onda se ukazala prilika u našem šesnaestercu i oni su dali gol. Sve će da bude odlučeno na 'Bernabeu'", rekao je Tuhel.

Revanš meč je na programu osmog maja u Madridu.

"Nije važno da li sam trener, koji zna kako se pobeđuje na stadionu 'Santjago Bernabeu', već da svi verujemo da to možemo. To je jedno od najtežih mesta za pobedu, ali lepota fudbala je u takvim izazovima", dodao je Tuhel.

 

 

On je istakao da veruje da Bajern može da izbori finale Lige šampiona.

"Ne želim da mnogo trošim vremena razmišljajući o rezultatu. Real je radio ovakve stvari i ranije, oni iz dve šanse postignu dva gola. Imaju kvalitet, efikasni su, a imaju i strpljenje da čekaju svoje prilike. Nedostajao nam je treći gol, nismo imali jasnu sliku na terenu i skrivili smo penal. Idemo u Madrid, pobednik nosi sve. Borićemo se", naveo je trener nemačkog kluba.

Revanš polufinala između Real Madrida i Bajern Minhena je na programu u utorak 7. maja uz direktan prenost na TV Arena sport.