UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Bajern iz Minhena i Real Madrid igrali nerešeno u prvom meču polufinala Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.04.2024 22:48
Fudbaleri Bajerna iz Minhena i Real Madrida Tanjug/Sven Hoppe/dpa via AP
Fudbaleri Bajerna iz Minhena i Real Madrida

Dvadeset titula prvaka Evrope su kroz istoriju osvojili Real Madrid i Bajern, čak 27 puta su španski i nemački klubovi igrali međusobno u Ligi šampiona, nikada u finalu, a "kraljevski klub" je slavio 12 puta, u 11 utakmica su se radovali Bavarci, dok su četiri meča, ukučujući večerašnji završena remijem.

 

 

Iskusni Karlo Anćeloti, opet je spremio Real da "ubije" rivala i vrati se trijumfalno u Madrid, međutim nisu to dozvoliti Tomas Tuhel i disciplinovani Bavarci, koji su uspeli da naprave preokret, ali ne i po prvi put poraze slavnog Italijana, koji sada ima šest pobeda i tri remija protiv ekipe iz Minhena. 

Na kraju Bajern Minhen - Real Madrid 2:2, a nema sumnje da će "rat titana" biti još uzbudljiviji 8. maja, kada će biti poznato i ko će u finale Lige šampiona. 

Prvu priliku na utakmici imao je Bajern iz Minhena, ali je odličan šut Sanea, u drugom minutu zaustavio golman Reala, Lunjin.

 

 

Prava opsada gola Madriđana, viđena je u uvodnim minutima meča, a u šestom je pokušao i Hari Kejn da pogodi mrežu rivala, ipak, šutirao je malo iznad prečke.  

Usledio je novi pokušaj nekoliko minuta kasnije engleskog reprezentativca. Džud Belingem je izgubio loptu, na sredini terena, Kejn je želeo da uhvati Andrija Lunjina na "krivoj" nozi, međutim, nije bio dovoljno precizan. 

U periodu kada je Bajern imao totalnu dominaciju i čak šest udaraca u okvir gola Madriđana, Real je stigao do prednosti.

Odlično je Toni Kros u 24. minutu, poslao pas u prostor prema Vinisijusu. Ispala je u potpunosti odbrana domaćih, Kim nije ispratio Brazilca, koji je "protutnjao" pored nega i sa desetak metara plasirao loptu u mrežu Nojera za 0:1

Pokušali su domaći da stignu prednost gostiju do kraja prvog poluvremena, a prilika im se otvorila u 41. minutu. Naćo je faulirao Musijala na oko 18 metara od gola Lunjina. Hari Kejn je iz slobodnog udarca šutirao samo pored leve stative. 

 

 

Umesto da dokrajče rivala, Madriđani su dozvolili da domaćin brzo napravi preokret. Ipak, prvu šansu imao je Real. Toni Kros je fantastično šutirao u 51. minutu, izvio se Manuel Nojer, koliko je mogao i spasio mrežu Bajerna.  

Ono što se desilo Bajernu u prvom, Madriđane je stiglo u drugom poluvremenu. U jeku dominacije stiglo je izjednačenje. Sane je prošao po desnoj strani, prevario nekoliko igrača Reala, a onda je šutirao u bliži ugao Lunjina za 1:1.

Nisu još "povezali" redove posle primljenog gola gosti, a stigla ih je nova kazna. 

Već u 57. minutu sudija iz Francuske Klermon Turpan pokazao je na belu tačku posle prekršaja Vaskesa nad Musijalom. Siguran sa bele tačke bio je Hari Kejn za 2:1 i totalni preokret.  

Usledio je pritisak Bajerna, Hari Kejn i drugovi su pritiskali odbranu Madriđana, međutim dobro su se branili gosti. I kako to obično biva u fudbalu, obično sledi kazna. 

Brazilac Vinisijus ponovo je bio u prvom planu u 82. minutu, kada je fantastično proigrao Rodriga, nije imao drugo rešenje Kim, osim da ga faulira u svom šesnaestercu. Za Turpana nije bilo dileme. Penal, samo sada na drugoj strani. Loptu je na belu tačku namestio Vinisijus, otišao je Nojer na jednu stranu, a Brazilac je tukao po sredini gola za 2:2

Do kraja utakmice pokušavao je Bajern da stigne do pobedonosnog gola, ipak Kejn i drugovi nisu bili precizni. 

UEFA Liga šampiona, polufinale

Utorak

Bajern - Real Madrid 2:2 (0:1)

/Vinisijus 24, 83 pen - Sane 53, Kejn 57 pen/
Revanš 8. maja

Sreda

Borusija D. - PSŽ 21.00 (AP1)
Revanš 7. maja

FINALE

Vembli, 1. maj