ATP

Razbili mu glavu, a on je dalje najbolji na svetu: Đoković započeo 425. nedelju na čelu ATP liste

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2024 08:25
Novak Đoković Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Novak Đoković

Srpski teniser, Novak Đoković jeste neočekivano poražen u trećem kolu Mastersa u Rimu od Čileanca Alehandra Tabila, ali je i one nedelje najbolji teniser sveta.

Loš rezultat u glavnom gradu Italije jeste uticao da Nole izgubi 130 bodova u odnosu na prošlu nedelju, ali je i dalje prvi na ATP listi sa 9.860 bodova, što je 425. nedelja na kojoj se nalazi na čelu ove liste.

Drugi igrač na planeti je Janik Siner koji nije ni nastupao na turniru u Rimu, pa je ostao bez 90 bodova, a treći je Španac Karlos Alkaraz.

 

 

Četvrtu poziciju trenutno zauzima ruski predstavnik Danil Medvedev, peti je Aleksander Zverev iz Nemačke, šesti još jedan ruski predstavnik, Andrej Rubljov, a sedmi Kasper Rud iz Norveške.

Poljak Hubert Hurkač je na osmoj poziciji ispred Grigora Dimitrova iz Bugarske i grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa koji je na desetom mestu liste najbojih svetskih igrača.

Laslo Đere ovu nedelju započinje kao 50. igrač planete, Miomir Kecmanović je za pet pozicija slabije rangiran, dok je Dušan Lajović na 59. poziciji.