ATP

Nema promena u TOP 10 ATP liste: Đoković započeo 422. nedelju kao najbolji na svetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2024 08:00
Novak Đoković Tanjug/AP Photo/Daniel Cole
Novak Đoković

Nedelja pred nama je 422. koju srpski teniser Nova Đoković započinje kao prvi igrač na ATP listi, iza njega je Italijan Janik Siner, a treće mesto pripada španskom predstavniku Karlosu Alkarazu.

Sva trojica su i prošlog ponedeljka zauzimala prve tri pozicije na listi najboljih svetskih tenisera, a u poslednjih sedam dana su izgubila određeni broj bodova.

Nole je ostao bez 45 i sada ih ima 9.990, Siner je "prosuo" 90, pa na svom kontu ima 8.660, dok je Španac svoj broj bodova umanjio za 500 i u sedmicu pred nama ulazi sa 8.145 bodova.

 

 

Četvrtu poziciju zauzima Danil Medvedev iz Rusije, peti je nemački teniser Aleksander Zverev, a šesti na ovonedeljnoj ATP listi je Kasper Rud koji je osvajanjem turnira u Barseloni uvećao svoj bodovni saldo za 455.

Drugi finalista turnira u Kataloniji, Stefanos Cicipas, zauzima sedmu poziicju, osmi je Rus Andrej Rubljov, deveti Hubert Hurkač iz Poljske, a deseti bugarski teniser Grigor Dimitrov.

Laslo Đere pao je za tri pozicije u odnosu na prošlu nedelju i trenutno zauzima 39. mesto na ATP listi, dok su Dušan Lajović i Miomir Kecmanović nazadovali za po šest mesta i sada su 65, odnosno 66. teniseri sveta.