ATP

Đoković razočarao u Monte Karlu, a opet uvećao prednost: Novak započeo 421. nedelju na čelu ATP liste

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.04.2024 08:05
Novak Đoković Tanjug/AP Photo/Daniel Cole
Novak Đoković

Razočarao je, pre svega sebe, a onda i svoje navijače, Novak Đoković porazom od Kaspera Ruda u polufinalu Mastersa u Monte Karlu, ali je plasmanon među četiri najbolja učesnika na ovom prestižnom turniru uvećao svoju prednost na ATP listi.

Najbolji teniser sveta je u Monaku osvojio novih 310 bodova i ovog ponedeljka je započeo 421. nedelju na čelu liste najboljh igrača na planeti sa 10.035 bodova.

Iza Novaka Đokovića je Italijan Janik Siner koji je takođe ostao bez plasmana u finale, ali je svoj konto uvećao za novih 40 bodova i sada za Noletom zaostaje 1.285 "koraka".

 

 

Treći na danas objavljenoj ATP listi je španski teniser Karlos Alkaraz, četvrti je Rus Danil Medvedev, a peta pozicija pripada Aleksanderu Zverevu iz Nemačke.

Norvežanin Kasper Rud je napravio proboj od četiri mesta i sada je šesti igrač na svetu, a osvajanjem Mastersa u Monte Karlu Grk Stefanos Cicipas je napredovao za pet pozicija i sad je sedmi teniser planete.

Iza njega sledi Andrej Rubljov sa padom od dva stepenika, deveti na ATP listi ovog ponedeljka je Hubert Hurkač iz Poljske, a deseti je Bugarin Grigor Dimitrov.

Pad od jedne pozcije doživeo je i Laslo Đere koji je sada 35. igrač sveta, Dušan Lajović je sa 56. pao na 59. poziciju, a Miomir Kecmanović je napredovao za tri mesta i trenutno je 60. igrač sveta.