ATP

Dušan Lajović nadigrao Filsa i protiv Cicipasa igra za finale u Barseloni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2024 22:28
Dušan Lajović Tanjug/TSS/Srđan Stevanović
Dušan Lajović

Dušan Lajović plasirao se u polufinale ATP turnira u Barseloni pobedivši posle više od dva sata igre Artura Filsa 2:1 (6:4, 3:6, 6:2) i za finale će igrati protiv Stefanosa Cicipasa.

U polufinalu če igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa koji je posle maratona savladao Dijaza Akostu 2:1 (4:6, 6:3, 7:6).

Lajović je brejkom otvorio meč, imao je prednost i sigurnu igru sve do šestog gema kada je Fils izjednačio na 3:3. Međutim, srposki teniser je odigrao odlično finiš seta, napravio drugi brejk u devetom gemu, a zatim  iskoristio prvu set loptu - 6:4.

Francuz je igrao sve bolje, u drugom setu je poveo 3:0 uz brejk u drugom gemu, napravio je i drugi u šestom a zatim nije dobio i sedmi jer se Lajović trgnuo. Međutim, taj drugi set pripao je Francuzu 6:3.

Igralo se gem za gem uz veliku borbu sve do šetog kada je Lajović strpljivom igrom stigao do brejka i vođstva od 4:2. Francuz se upinjao da vrati brejk, ali izdržao je srpski teniser sve nalete, zatim napravio još jedan brejk 6:2.

Argentinac Dijaz Akosta je u toku maratona koji je trajao dva sata i 35 propisno namučio Stefanosa Cicapasa. Sa dva brejka dobio je prvi set 6:4, drugi je pripao Cicipasu 6:3, a kada je Grk napravio brejk u trećem svi su ga već videli u polufinalu. Ipak, levoruki  Akosta je uzvratio, pa imao dve brejk lopte za 5:3. Cicipas se trgao, spasao gem i došao do taj breka. A, tu je drama dostigla vrhunac jer je Akosta vodio 5:2, imao dva servisa i oba izgubio. Cicipas je propustio dve meč lopte i realizovao tek treću za pobedu 10:8.

Tomas Martin Ečeveri i Kasper Rud predstavljaju drugi polufinbalni par u prestonici Katalonije. Argentinac Ečeveri je eliminisao Britanca Kamerona Norija 2:0 (7:6, 7:6) dobivši oba seta tek u taj-breku, dok je Norvežanin Rud bio uspešniji od Italijana Matea Arnaldija 2:0 (6:4, 6:3). U prvom setu je bilo viđeno pet brejkova, u drugom samo jedan.