Evroliga

Zvezdin as izgleda i zvanično bivši - Džoš Nibo oblači dres Slovenije i menja Majka Tobija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 17:32
Džoš Nibo, košarkaš Makabi Tel Aviva MN Press
Džoš Nibo, košarkaš Makabi Tel Aviva

Košarkaš Crvene zvezde i letošnje pojačanje, Majk Tobi, nije imao najsjajniju sezonu u dresu kluba sa Malog Kalemegdana, što mu je izgleda zapečatilo sudbinu i na reprezentativnom nivou. Od ranije je poznato da nacionalni tim Slovenije (za koji Amerikanac nastupa kao naturalizovan igrač), želi da u svoje redove privoli centra Makabija iz Tel Aviva, Džoša Niba. 

Deluje da su u tome i uspeli, s obzirom da izraelski mediji prenose kako je Nibo već dobio slovenački pasoš i plan je da nastupi u predstojećim olimpijskim kvalifikacijama.

MN Press

Džoš NIbo na duelu sa Crvenom zvezdom

"Zmajeve" očekuje težak put do plasmana na Olimpijske igre u Parizu, s obzirom da će u "Dvorani mira i prijateljstva" igrati u možda i najtežoj kvalifikacionoj grupi. Tamo ih očekuju susreti sa Novim Zelandom i Hrvatskom, a potom sa druge strane ih čekaju domaćini Grci, odnosno autsajderi u vidu Dominikanske republike i Egipta. 

Ne bi trebalo da čudi to što Nibo zauzima mesto Majka Tobija. Centar Makabija igra izvanrednu sezonu i nalazi se na pragu fajnal-fora sa ekipom koja ni ne igra pred svojim navijačima. Još je impresivnije što "ponos Izraela" vodi bitku protiv daleko favorizovanijeg Panatinaikosa, koji je za leto izvršio totalni remont ekipe i konačno najavio povratak na najširu evropsku scenu.

Nibo ove sezone u Evroligi beleži 11,1 poena i 7,2 skoka. Bio je sjajan u trećoj utakmici četvrtfinala protiv grčkog tima sa 22 poena i devet skokova, čime je doneo svojoj ekipi prednost od 2:1 u seriji.