ATP

Novak Đoković ponovo trenira u Beogradu, teniski svet čeka objavu turnirskog rasporeda prvog reketa sveta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2024 14:25
Novak Đoković, srpski teniser, u Beogradu se priprema za nastavak ATP sezone MN Press
Novak Đoković, srpski teniser, u Beogradu se priprema za nastavak ATP sezone

Novak Đoković još se ne izjašnjava o imenima ATP turnira, na kojima će učestovati u nastavku sezone, ali se priprema za nove takmičarske izazove. I to u Beogradu, u koji je došao posle nekoliko nedelja provedenih u Sjedinjenim Američkim Državama.

Najbolji teniser sveta svih vremena doživeo je senzacionalni poraz od Luke Nardija u trećem kolu Mastersa u Indijan Velsu, a onda se neočekivano povukao sa takmičenja iste kategorije u Majamiju, da bi posle toga nastavio boravak u SAD.

Sada se vratio kući i intevizirao treninge, teniski svet i mediji veruju pred Masters u Monte Karlu, koji startuje 7. aprila. U međuvremenu je kao razlog povlačenja iz Majamija naveo samo potrebu da napravi balans između profesionalnog i privatnog života. 

 

 

Ne komentarišući razne tuđe spekulacije i teorije, sa sve tvrdnjom da je povređen i mora da ide na terapije. Ni osvajač rekordne 24 Grend slem titule ni njegov tim još se nisu oglasili na temu daljih turnirskih obaveza u ovoj sezoni.

Ono što svi znamo, jer se Đoković mnogo puta tako izjasnio, jeste da je Novaku stalo da do kraja karijere osvoji što više turnira "Velike četvroke" i zada nemoguće domaće zadatke budućim pokoljenjima.

Na ovogodišnjem Australijan openu prvi reket sveta ispao je u polufinalu, protiv Janika Sinera, a čekaju ga Rolan Garos (na šljaci), Vimbldon (na travi) i US Open (tvrda podloga).