Vesti iz rukometa

Uz navijače možemo da pobedimo Tursku: Rukometašice Srbije spremne za poslednji meč kvalifiikacija za EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.04.2024 09:54
Uroš Bregar na konferenciji za medije pred meč protiv Turske RSS
Uroš Bregar na konferenciji za medije pred meč protiv Turske

Ženska rukometna reprezentacija Srbije spremna je da pobedom nad selekcijom Turske u zrenjaninskoj "Kristalnoj dvorani" obezbedi prolazak na Evropko prvenstvo.

Igračice selektora Uroš Bregara će imati veliku podšrku sa tribina, kao što je to uvek bio slučaj u ovom gradu i to će im biti dodatni vetar u leđa da ostvare pobedu.

"Vratili smo se s pobedom iz Bugarske, ta utakmica nije bila teška za nas, ali nas u nedelju čeka ozbiljan protivnik, Turska i moramo se pripremiti da taj meč dobijemo i plasiramo se na Evropsko prvenstvo. Sve igračice su zdrave, možemo nesmetano da radimo i nadamo se pozitivnom rezultatu”, rekao je slovenački stručnjak, a prenosi sajt Rukometnog saveza Srbije.

Кatarina Bojičić takođe je istakla zadovoljstvo  igrom u Bugarskoj i očekuje intenzivniji meč protiv Turske, koja je svakako kvalitetnija ekipa.

"Кao što je ova utakmica najbitnija nama, tako je i Turskoj, te očekujem veliku borbu, žar, želju, srce. Nismo dugo trenirale, ali smo dale sve od sebe da se pripremimo što bolje i očekujemo pobedu. Pozivam navijače da dođu i pomognu nam da odigramo ovaj meč što bolje”, poručila je srpska rukometašica, dok je Jovana Jovović istakla:

"Na nama je da na terenu pokažemo u kakvoj smo trenutno formi. Što se tiče utakmice s Bugarskom, uspele smo i da odmorimo pojedine igračice, a opet da pružimo maksimum i odigramo ozbiljno. Sve smo utakmicu završile zdrave, što je i selektoru bilo najbitnije. Protiv Turske nam neće biti ni malo lako, ali opet sve zavisi od nas, kako ćemo ući u utakmicu i kakvu ćemo imati realizaciju. Za nas bi bio veliki korak i obaveza da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i takođe želim da pozovem navijače da dođu u što većem broju."

Meč u Zrenjaninu igra se u nedelju od 18.00 časova, uz dirktan prenos na kanalu TV Arena sport 2.