Vesti iz košarke

Kavaj Lenard želi na Srbiju na Olimpijskim igrama 2024: Sve duži roster SAD za takmičenje u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2024 09:00
Kavaj Lenard, košarkaš Los Anđeles Klipersa, prihvatio pouiv za OI 2024 Tanjug/AP Photo/Matt Slocum
Kavaj Lenard, košarkaš Los Anđeles Klipersa, prihvatio pouiv za OI 2024

Nema više nikakve dileme da će Sjedinjene Američke Države na Olimpijske igre u Parizu, ovog leta, poslati najjači mogući sastav, jer su svi najbolji igrači te zemlje pristali da brane boje SAD na najvećem planetarnom sportskom takmičenju. 

Poslednji je u roster "upao" Kavaj Lenard, jer ESPN saznaje, a poznati košarkaški novinar Adrijan Vojnardovski prenosi da je sjajni igrač Los Anđeles Klipersa pozitivno reagovao na ideju da se priključi ostatku "drim tima". 

Osvajač dva šampionska prstena u NBA i dvostruki najbolji defanzivac lige ima šta da ponudi i na drugom kraju terena sa 23,7 poena, 6,1 skokom i 3,6 asistencija, koliko iznosi njegov prosečni učinak u sezoni 2023/24. 

Ove zime produžio je saradnju sa Klipersima za još tri godine, a u karijeri je nastupao još za San Antonio Sparse i Toronto Reptorse. Sa obe franšize je osvojio titulu NBA lige i nagradu za najkorisnijeg igrača finala.

Imao je priliku da u Klipersima postane prvi igrač koji je sa tri kluba osvojio šampionski prsten MVP trofej finalne serije, ali ga je u tome preduhitrio Lebron Džejms, koji je 2020. osvojio ligu sa Lejkersima, a prethodno i sa Klivlendom i Majamijem (dva puta) i svaki put je bio proglašen za najboljeg u finalu.

Od ranije je bilo poznato da će Stiv Ker moći da računa na 11 vrhunskih asova kao što su: Stef Kari, Tajris Halibarton, Džejru Holidej, Entoni Edvards, Devin Buker, Kevin Durent, Džejson Tejtum, Entoni Dejvis, Lebron Džejms, Bam Adebajo i Džoel Embid.

Popunjavanje američkog tima s naročitom pažnjom prate Svetislav Pešić i njegovi saradnici iz stručnog štaba selekcije Srbije, obzirom na to da se "orlovi" nalaze u istoj grupi sa "jenkijima".

Osim protiv njih, aktuelni viceprvaci sveta će se za prolazak u sčedeću rundu OI boriti sa Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacione grupe koja će se igrati u Portoriku. Meč Srbije i SAD biće meč koji će otvoriti turnir u Parizu.