Vesti iz košarke

Rekao sam da ne mogu da izdržim do jutra: Boriša Simanić o preživljenoj drami na Svetskom prvenstvu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2024 08:52
Boriša Simanić, srpski košarkaš, pod bolovima posle kobnog udarca na mču sa Južnim Sudanom MN Press
Boriša Simanić, srpski košarkaš, pod bolovima posle kobnog udarca na mču sa Južnim Sudanom

Utakmica sa Južnim Sudanom promenila je iz korena život Boriše Simanića, jer je košarkaškom reprezentativcu Srbije zbog dobijenog udarca na pomenutom meču prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva morao biti odstranjen bubreg.

Od tog septembarskog dana bori se sa posledicama gubitka važnog organa i još pokušava da se vrati igri pod obručima, a gostujući u podkastu Olimpijskog komiteta Srbije prepričao je detalje agonije iz Manile

"Kada sam dobio udarac nije mi delovalo nešto ozbiljno, tek posle pet minuta sam shvatio, osetio sam oštar bol. Pomislio sam da je udarac u rebra, da će da prođe, pokušao sam da nastavim, međutim svaki put kad sam se oslomio na levu nogu osetio sam "seckanje" i zatražio sam izmenu", započeo je priču je Simanić. 

Posle povlačenja sa parketa počeo je da se suočava sa onim što će ga tek sačekati narednih sati, dana i nedelja. 

"Fizioterapet i ja smo otišli u svlačionicu, sa idejom da me izmasira, ali jako mi se išlo u toalet i primetio sam krv. Odmah je nastala "frka", što pre u bolnicu, fizio me smirivao, tamo smo odradili snimak, trajalo je 20 minuta, a ja nisam mogao da se ispravim...

Posle prvog snimka oni su napisali izveštaj, postoji pet nivoa povrede bubrega, prva tri su hematomi od manjem ka većem, četvrti da je pukao i peti ako su parčići. Oni su rekli da je treći i da sačekamo jutro".

Kako je odmicalo vreme tako je stanje osvajača potonje srebrne planetarne medalje bivalo sve teže i komplikovanije. 

"Tada su mi krenuli nepodnošljivi bolovi, rekao samlekaru reprezentacije, Gagi Radovanoviću, da ne mogu da izdržim do jutra, onda su ponovili snimak i rekli su da hitno moram na operaciju. Meni je tada laknulo, neka rade šta god, da me uspavaju, da ne osetim bol, pa neka bude šta bude.

Prvo su mi zašili bubreg i rekli samo da se oporavljam, međutim posle tri dana pod bolovima smo ponovili snimak i videlo se da na jednom delu curi urin iz bubrega, pa su uradili drugu operaciju, da ne bih dobio sepsu. Oba puta bila je borba sa vremenom, posle su otvorili po istom rezu, videli šta je, izvadili bubreg i onda je krenuo oporavak", živo se seća detalja preživljene drame Simanić. 

Igrač Saragose stalno ponavlja koliko mu je značila moralna i svaka druga podrška Bogdana Bogdanovića i ostatka ekipe, odnosno selektora Svetislava Peića i njegovog saradnika tokom borbe za zdravlje na SP. Nada se da će im praviti društvo tokom priprema za Olimpijske igre ovog leta. 

"Potrudiću se da se oporavim, Da budem bar sa njima na pripremama, da se družimo, videćemo, da pomognem koliko-toliko", rekao je između ostalog Simanić.