NBA

Analiza meča Denver - LA Lejkers: Jokić gotovo savršen, trio "jezaraša" odličan, ali nedovoljan za ovakve Nagetse

komentari (0)

Izvor: NBA No Limits

23.04.2024 09:49
Eron Gordon i Entoni Dejvis Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey
Eron Gordon i Entoni Dejvis

Uf, kakva utakmica, kakva završnica...

Denver Nagetsi su savladali Lejkerse, deseti uzastopni put, u ovom slučaju nakon najvećeg rezultatskog povratka u istoriji franšize, 101:99.

Lejkersi su, u trećoj četvrtini, imali prednost od čak 20 poena. Kad sada nisu pobedili, hoće li ikada?

Tim iz Kolorada, šampioni lige, nisu klonuli duhom. Iako gotovo ništa nije išlo u njihovu korist, nisu odustajali... nije to, zaista, ni DNK ove ekipe.

Serija se seli u Los Anđeles, Nagetsi imaju prednost od 2:0, a mi ćemo se pozabaviti pojedinačnim ocenama igrača.

Ocene Nagetsa

Nikola Jokić - 9,5

MVP je odigrao maestralnu partiju. Nije zaslužio "desetku" samo iz razloga što nikako nije uspevao da uspori Entonija Dejvisa u prvom poluvremenu, kada su Lejkersi napravili ogromnu razliku. Ipak, pokazao je ko je najbolji, kada je najpotrebnije. Metodički i strpljivo je uključivao saigrače u igru, razigravao tim i napadao kada je bilo potrebno. Na kraju, 27 poena, 20 skokova, 10 asistencija.

Džamal Mari - 9

Spremali smo se da Džamala ocenimo mnogo, mnooogo slabije, ali njegovi herojski potezi na kraju su doneli Denveru pobedu. Možda i najgori pojedinac susreta u prvih 45 minuta meča, ali... 14 poena u četvrtoj četvrtini, 6 poena u poslednjoj minuti, dva uzastopna pogotka sa poludistance u dva najbitnija napada utakmice, dovoljno za slavlje i ogromnu ocenu.

Majkl Porter mlađi - 8,5

Porter je, uz Jokića, najstabilniji igrač Nagetsa u ove dve utakmice. Jedini (!!!) ponovo uz Jokića, koji je pogađao za 3 poena, ostali su bili 0 od 20. Strašno bitna trojka u finišu, za izjednačenje. Odlični, odlični Porter.

Eron Gordon - 8

Lejkersi nastavljaju da ga ostavljaju samog, toliko da to koči, pomalo, mašinu Denvera, ali i Gordon i Nagetsi pronalaze način da budu uspešni. Perfektna odbrana, tokom čitave utakmice. Sredinom treće četvrtine preuzeo je do tada nestvarnog Dejvisa i potpuno ga "uštopovao".

Kentaviju Kaldvel-Poup - 7,5

"KCP" je odigrao još jednu defanzivno vrhunsku partiju, ali je falilo njegovih pogodaka u napadu. Pamtićemo kucanje u kontri, koje je podiglo "Ball" arenu na noge.

Pejton Votson - 7

Nije Pejton dobio previše minuta, ali njegova igra na defanzivnom delu terena uvek dolazi do izražaja.

Kristijan Braun - 7,5

Uspeo je Braun da se nametne večeras. Energičan defanzivno, sa čak 5 pogodaka iz igre za samo 13 minuta. Boljka ostaje šut spolja, koji će mu, ako bude šutirao sa više samopouzdanja doneti i više minuta.

Džastin Holidej - 7

Borbeno i pametno. Odlični minuti Džastina Holideja koji je za kratko vreme na parketu uspeo da poremeti nekoliko napada Jezeraša. Njegov učinak se osetio u igri.

Redži Džekson - 6

Drugu utakmicu za redom slaba karika sa klupe. Redži trenutno ne doprinosi apsolutno ništa.
 

Ocene Lejkersa

Entoni Dejvis - 9

Čista desetka u prvom poluvremenu. Ma i više od toga, ako je moguće. Potpuno nezaustavljiv za Jokića i Nagetse. U drugom je ostao bez goriva, ograničen i ličnim greškama, ali i nemoćan protiv Gordona. Nikola Jokić ga je, na drugoj strani terena ponovo savladao u duelima 1 na 1 u najbitnijim momentima utakmice.

Lebron Džejms - 9

Potpuno kontrola igre u većem delu meča. Hranio je Dejvisa i saigrače i nalazio prava rešenja iz pik & rola. U poslednjoj četvrtini preuzeo na sebe da spreči nalet Nagetsa, i umalo uspeo. 12 poena, samo u odlučujućoj deonici, ali nije vredelo. Da je pogodio trojku u poslednjem napadu verovatno bi leteli u LA kao pobednici, a on zaradio "desetku", ali...

Dianđelo Rasel - 8

Nestvarno prvo poluvreme, šest trojki, našao je ritam i "rešavao" sve defanzivce Nagetsa. Drugo poluvreme je ponovo bila druga priča. Ipak, doneo je Lejkersima mnogo večeras, dovoljno da ovaj poraz nikako ne ide na njegovu dušu.

Ostin Rivs - 6

Zlatno dete Lejkersa je ponovo podbacilo. Prošle godine je izgledao mnogo bolje u duelima sa Nagetsima, ove kao da jedva čeka da se serija završi. Nema ga u igri.

Rui Hačimura - 5,5

Japanac kao i u prvoj utakmici ofanzivno potpuno neprimetan, ali za razliku od te, u ovoj utakmici ni defaznivno Lejkersima nije doneo ništa.

Taurin Prins - 7

Prins nastavlja da igra solidno sa klupe za Lejkerse. Pogodio je dve trojke iz tri pokušaja, jednu u poslednjoj sekundi napada u četvrtoj četvrtini, koja je na kratko zadržala nalet Nagetsa.

Spenser Dinvidi - 5

Plejmejker ponovo bez ikakvog učinka. Na oba dela terena bez efekta.

Gejb Vinsent - 5

Kao i Dinvidi, nema vrednost u prve dve utakmice.