Evroliga

Vil Klajburn u Virtusu: Italijani nude dvogodišnji ugovor?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2024 20:35
Vil Klajburn je u Evroligi nastupao za Efes, CSKA i Darušafake MN Press
Vil Klajburn je u Evroligi nastupao za Efes, CSKA i Darušafake

Bivši košarkaš Anadolu Efesa, Vil Klajburn, nalazi se na ivici potpisa za Virtus iz Bolonje, prenose italijanski mediji. U pitanju je veliki potpis za klub sa Apenina, s obzirom da se radio o jednom od najboljih igrača Evrolige u minulim sezonama. 

Naime, govori se da Virtus nudi ugovor na dve godine, ali novčani uslovi za sada još uvek nisu poznati. Dosta dugo se spekulisalo gde bi Klajburn mogao da nastavi svoju karijeru, a navodno je i Partizan bio zainteresovan da privoli bivšeg košarkaša CSKA iz Moskve u svoje redove. Ipak, izgleda da su crno-beli dobili veliku trku i sebi obezbedili najveću "bombu" leta. 

Italijani očigledno imaju velike planove za narednu sezonu u najelitnijem takmičenju Starog kontinenta. Nakon što je obezbeđen potpis Tornikea Šengelije, takođe je bolonjski klub ušao u pregovore sa Šabazom Nejpirom. Američki košarkaš nije uspeo da dogovori produžetak saradnje sa Olimpijom iz Milana, ali se sa Apenina verovatno neće seliti. 

 

 

Sa velikim triom u crno-belom, i trenerom Lukom Bankijem na klupi, Virtus će gađati najviše uspehe. Prethodne sezone su košarkaši iz Bolonje u većem delu Evrolige bili jedno od najprijatnijih iznenađenja, da bi posrnuli na kraju, i upali u plej-in zonu odakle ih je izbacila Baskonija. 

Ipak, deluje da će moriti slični brigu kao i lane, s obzirom da Banki ponovo konstruiše tim veterana, sa većinom nosilaca preko 30 godina. 

Što se Klajburna tiče, za svoje vreme provedeno u Evroligi (osam sezona), Klajburn je u proseku ubacivao odličnih 13.8 poena, doprinoseći sa 5.4 skoka. Pored CSKA i Efesa, branio je boje Darušafake, Hapoel Holona, i Ulma.