Evroliga

Virtus iznenadio Efes u Istanbulu i ostao u igri za plej-of: Stegla se ruka Turcima u poslednjoj četvrtini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 22:10
Košarkaši Virtusa iz Bolonje MN Press
Košarkaši Virtusa iz Bolonje

Košarkaši Virtusa iz Bolonje pobedili su Efes u Istanbulu i prošli u drugi krug plej-ina Evrolige, gde će za mesto u Top 8 fazi boriti sa Baskonijom, koja je ranije u toku dana doživela debakl od Makabija u beogradskoj Areni - 67:64 (21:23, 14:13, 13:14, 19:14).

Turska ekipa je time završila takmičenje u Evroligi. Uprkos izuzetnoj partiji Vila Klajburna, koji je završio utakmicu sa 22 poena, Efes nije uspeo da zabeleži najvažniju pobedu pred svojim navijačima i produži sezonu na međunarodnoj sceni, pa će se za megdan sa prvoplasiranim Real Madridom boriti Baskonija i Virtus.
 

 

 

U susretu koji je obilovao greškama, izgubljenim loptama, slabim procentima šuta, bolje se snašla italijanska ekipa, koja je na krilima 14:2 serije u poslednjoj četvrtini i definitivno rešila pitanje pobednika. Ruka igračima turskog tima se stegla kada je bilo najpotrebnije, o čemu svedoči podatak da su postigli svega dva koša iz igre u odlučujućih 10 minuta. Ipak, sa linije penala, nekako su uspeli da odvedu meč u neizvesnu završnicu, da bi Lundberg trojkom na 15 sekundi do kraja i definitivno rešio sve dileme po pitanju pobednika. 

Ekipa iz Bolonje imala je četvroticu dvocifrenih u svom taboru, listu strelaca predvodio je Šengelija sa 13 poena, a veliku ulogu sa klupe imali su Abas i pomenuti Lundberg sa po 12 poena. Sa druge strane, Klajburn je bio najefikasniji sa 22 poena, Larkin je dodao 16, dok su svi ostali pošteno podbacili.