ABA liga

FMP odneo sve sa "talona" u Zadru: Srpski klub priredio iznenađenje u ABA ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2024 20:46
košarksaši FMP-a proslavljaju novu pobedu u regionalnom takmičenju MN Press
košarksaši FMP-a proslavljaju novu pobedu u regionalnom takmičenju

FMP Železnik nije viđen kao verovatni pobednik u prognozama uvodnog meča 25. kola AdmiralBet ABA lige, ali je uspeo da obori na leđa četvrtoplasirani Zadar pred njegovim navijačima - 72:75 (21:25, 19:9, 15:22, 17:19).

Beograđani su od početka pokazivali da su spremni za iznenađenje na tom delu jadranske obale, ali su morali dobro da se oznoje za brejk u dvorani "Krešimir Ćosić". Maksimalno napregnu, kao i zasluže sreću, u uzbudljivoj završnici.

Naš tim promašio je čak četiri slobodna bacanja u poslednjih 25 sekundi, ali na njegovu sreću Zadrane nije htela trojka u samim finišu, pa je tas definitivno pretegao na stranu FMP-a. 

Arijan Lakić promašio je verovatno za pobedu, tri sekunde pre zadnjeg sudijskog zvižduka, da bi nakon jednog ubačenog bacanja Ranka Simovića (75:72) probao Luka Božić da izvuče produžetak - nije uspeo.

Svemu ovome prethodila je važna trojka Matica Rebeca (73:71), kojom je FMP po prvi put poveo u poslednjoj četvrtini. U konačnom zbiru, Ognjen Kuzmić dao je 18 poena (8/13 iz igre) i uhvatio 11 lopti u korist FMP-a. Rebec je ubacio četiri trice (iz devet pokušaja) i meč završio sa 16 koševa, dok je Demetre Roberts dodao 12.

U poraženom sastavu daleko najefikasniji bio je Luka Božić sa 26 poena, dok su po 11 ubacili Dario Drežnjak i Lovro Mazalin.

 

Standings provided by Sofascore