ABA liga

Umorni posle Evrolige, ali smo podigli nivo igre u nastavku meča: Željko Obradović hvali druge dve četvrtine Partizana u Podgorici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2024 19:33
Željko Obradović, trener KK Partizan, zadovoljan učinjenim protiv Studentskog centra SC Derbi/Filip Filipović
Željko Obradović, trener KK Partizan, zadovoljan učinjenim protiv Studentskog centra

Uprkos zamoru materijala, posle duplog kola Evrolige, košarkaši Partizana savladali su Studentski centar na njegovom terenu i posle 24. kola izjednačili se u pobedama (18) i porazima (6) sa ekipom Budućnosti, koja im je direktni konkurent u borbi za drugu poziciju pred start plej-ofa AdmiralBet ABA lige

Tako što su se izdigli iznad svoje slabije igre u prve dve četvrtine, odnosno našli načina da suzbiju vrline podogoričkog sastava i u druge dve četvrtine nadoknade sitan rezultatski zaostatak. 

"Derbi igra odlično tokom sezone, radi se o timu koju ima veliki potencijal i sjajnog mladog trenera. Imali smo dosta problema tokom meča. Bilo je evidentno da smo umorni i spori posle duplog kola Evrolige, ali smo u nastavku meča uspeli da podignemo nivo igre u oba smera i stignemo do pobede", naglasio je trener Željko Obradović.

Potom je najtrofejniji evropski košarkaški stručnjak precizirao okolnosti i uzroke preokreta u večerašnjem važnom duelu. 

"Šta je rešilo pitanje pobednika? Znatno agresivnija odbrana, pametne odluke u napadu. Ne volim da ističem pojedince, ali Balša Koprivica je stvarno odigrao na visokom nivou. Verujem da će brzo shvatiti da je kadar da igra na vrhunskom nivou i u Evroligi". 

Obradović očekuje sledeće nedelje povratak jednog od važnijih Amerikanaca u sastavu, dok o proširivanuju regionalnog takmičenja do Ujedinjenih Arapskih Emirata nije hteo da se izjašnjava. 

"Razgovorao sam sa ljudima iz kluba, Ledej bi trebalo da bude u timu protiv Olimpijakosa. Dubai? Ne znam ništa o tome, niti me zanima. O tome se odlučuje na sastancima ABA lige, a ja sam maksimalno fokusiran na ono što nas očekuje do kraja sezone", zaključio je šef stručnog štaba crno-belih. 

Sledi evroligaški duel sa Olimpijakosom u Beogradu (18. mart), u kom "parni valjak" juri plej-in elitnog takmičenja, pa ponovni odlazak u Podgoricu, na megdan za drugo mesto u ABA ligi sa ekipom Budućnosti.