ABA liga

Teško ćemo iznenaditi Partizan: Trener "pantera" ne daje velike šanse svom timu u Areni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2024 14:00
Trener FMP Železnika Saša Nikitović MN Press
Trener FMP Železnika Saša Nikitović

Košarkaši Partizana večeras od 21 (Arena 1 Premium) dočekuju FMP u 23. kolu AdmiralBet ABA lige, a pred duel u Areni govorio je trener gostujučeg tima Saša Nikitović.

On je u izjavi za medije rekao da je kvalitet na strani Partizana i da je malo verovatno da će ekipa iz Železnika uspeti da napravi iznenađenje večeras u našoj najvećoj dvorani.

"Ekipa Partizana nam je u prvom delu prvenstva priredila veliki poraz. Sama činjenica da su u gornjem delu tabele i da nastupaju u Evroligi govori da imaju najviše ciljeve. Mi u ovom trenutku imamo jedan cilj, a to je opstanak u ligi. Sve te činjenice govore da je Partizan apsolutni favorit u ovoj utakmici. Mi pokušavamo da dođemo do željene pobede koja bi nam omogućila opstanak u ligi. Teško je očekivati da mi možemo da priredimo možda i najveće iznenađenje u ligi ove sezone, ali uvek možemo da se nadamo u pozitivne stvari. Šta će biti, videćemo nakon 40 minuta", rekao je trener "pantera".

Inače, prvi susret Partizana i FMP-a, završen je ubedljivom pobedom crno-belih u Železniku (105:61).

Partizan je trenutno treći na tabeli regionalnog takmičenja sa 16 pobeda i šest poraza i do kraja regularnog toka prvenstva boriće se za ekipom Budućnosti za drugu poziciju. Sa druge strane, FMP je 12. sa učinkom 7-15.
 

 

Standings provided by Sofascore