ABA liga

AdmiralBet ABA liga na Areni: Mornar i Igokea otvaraju 23. kolo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2024 10:30
Markus Veders, košarkaš Mornara Admiralbet ABA liga/j.t.d Dragana Stjepanović
Markus Veders, košarkaš Mornara

Počinje novo, 23. kolo AdmiralBet ABA lige, koje će otvoriti Mornar i Igokea, a taj susret je na programu od 18.00 na TV Arena sport 1.

Mornar je trenutno u lošoj poziciji, budući da je 13. sa istim skorom kao poslednjeplasirana Krka (4-18), dok Igokea vodi velike borbe sa Splitom, Megom i Derbijem oko sedmog i omsog mesta, poslednja dva koja vode u plej-of.

Pred ovaj, meč, trener Mornara, Mihailo Pavićević, je rekao:

"Mi smo svakom potencijalnom pobedom sve bliži opstanku, a svakim porazom sebi sve više otežavamo mogućnost da i naredne godine budemo u prvoligaškom društvu. U goste nam dolazi ekipa koja je, kao i mi, promenila od početka sezone veliki deo tima. Uprkos tim promenama oni su i dalje jako dobri i jako kvalitetni. Mislim da će biti izuzetno zahtevna utakmica, ali pokušaćemo da u ovaj meč uđemo bez pritiska. Ja ću preuzeti sav pritisak na sebe i trudiću se da rasteretim svoje igrače".

Sa druge strane, njegov kolega, Vladimir Jovanović, poručuje:

"Ekipa Mornara je sigurno u situaciji u kojoj nije želela da se nađe pre početka same sezone, grčevito se bore za opstanak što nama čini posao težim nego što bi bilo u drugim okolnostima. Nije lako igrati u Baru, imaju puno kvalitetnih pojedinaca koji mogu da iznenade. Sigurno je da je i nama to bitna utakmica, treće vezano gostovanje i želimo da izađemo iz rezultatske krize i želimo i da igramo bolje. Nadam se da ćemo biti u stanju da igramo bolje i da ispoštujemo dogovore koje smo spremali i vratimo se na put koji smo zacrtali pre, a nadam se da ćemo dati sve od sebe da budemo dobri u Baru".

Ovu, kao i ostale utakmice AdmiralBet ABA lige možete pratiti u diretknim prenosima na kanalima TV Arena sport.

AdmiralBet ABA liga, 23. kolo

Petak

Mornar - Igokea 18.00 (AS1)

Subota

Zadar - Cedevita 17.00 (AS3)
Budućnost - Borac 19.00 (AS1)
Partizan - FMP 21.00 (AP1)

Nedelja

Mega - SC Derbi 12.00 (AS1)
Cibona - Crvena zvezda 18.00 (AP1)

Ponedeljak

Krka - Split 18.00

Standings provided by Sofascore