ABA liga

AdmiralBet ABA liga na Areni sport: Cedevita Olimpija gostuje u neosvojivoj "Morači"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.11.2023 11:10
Košarkaši Cedevita Olimpije ABA liga
Košarkaši Cedevita Olimpije

Na kanalima TV Arene sport danas ćete imati priliku da pratite jedan, ali vredan meč 9. kola AdmiralBet ABA lige.

U dvorani "Morača" košarkaši podgoričke Budućnosti dočekaće Cedevita Olimpiju od 19:00 časova (Arena sport 1) i pokušati što pre da se vrate na pobednički kolosek nakon dva poraza u prethodna tri kola. Što su im, ujedno i jedina otpočetka sezone.

Međutim, na tom putu im neće biti lako, pošto im u goste dolazi ekipa koja je u seriji od četiri uzastopne pobede i sa učinkom od 6:2 u regionalnom takmičenju. 

"Ovo će biti naš treći meč u poslednjih šest dana, drugi zaredom u gostima i to protiv jedne od najboljih ekipa u ABA ligi. Znamo da je pred nama težak test, ali moramo da pokažemo energiju i ostanemo što duže u igri", rekao je trener ekipe iz Ljubljane Simone Pjanđini.

Morača je, inače, "neosvojiva tvrđava" u ABA ligi ove sezone, a otkada tim iz Ljubljane nastupa pod imenom Cedevita Olimpija, "zmajčeki" ne znaju za pobedu u Podgorici, odnosno na četiri prethodna gostovanja. Slovenački tim igra promenljivo ove sezone. U regionalnom takmičenju imaju skor 6-2, dok su u Evrokupu upisali svih osam poraza. Ali, taj učinak ne zavarava novog trenera Podgoričana Andreja Žakelja.

"Dolazi nam vrlo nezgodan tim, na neki način sličan kao naš prethodni rival Trento - sa puno šuteva za tri poena, sa dobrim individualnim igračima. Neće biti lako uprkos činjenici da igramo kod kuće. Biće važno da odigramo timski, a naročito u odbrani i sa pravim pristupom u napadu", podvukao je trener Budućnosti.

AdmiralBet ABA liga, 9. kolo.

Petak

Cibona - Mega 18:00 (Arena sport 1)
Igokea - Zadar 20:00 (AS2)

Subota

Budućnost - Cedevita Olimpija 19:00 (AS1)

Nedelja

FMP - SC Derbi 17:00 (AS1)
Mornar - Split 19:00 (AS1)

Ponedeljak

Krka - Crvena zvezda 17:00 (A1P)
Partizan - Borac 20:00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore