Vesti iz fudbala

Spektakl u Moskvi, ali i poraz Srbije: "Orlovi" bez većih šansi protiv raspoloženih Rusa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2024 19:56
Reprezentativac Srbije, Dušan Tadić Guliver/AP Photo/Alexander Zemlianichenko
Reprezentativac Srbije, Dušan Tadić

Prepune tribine "VTB Arene" u Moskvi su dočekale reprezentaciju Srbije koja je na kraju poražena od Rusije 4:0 (2:0) u prijateljskoj utakmici. "Orlovi" su bili bez prave prilike nakon što je Milan Gajić dobio direktan crveni karton u 19. minutu.

Domaćin je priredio bogat program pre meča, a početni udarac je izveo srpski glumac, Miloš Biković koji već izuzetno popularan kako u Srbiji, tako i u Rusiji. 

Utakmica nije počela dobro po izabranike Dragana Stojkovića. Andrija Živković je u 8. minutu imao dobru priliku da donese prednost "orlovima", ali je njegov šut otišao malo pored stative. Svega 10 minuta nakon toga, usledila je odlična kontra Rusa, a Gajić je povukao Danila Hluševiča i napravio jedanaesterac. Iako je prvobino dosuđen ofsajd, nakon reakcije VAR sobe turski sudija je pokazao na "belu tačku", a Gajić je verovatno i preoštru kaznu u vidu crvenog kartona. Anton  Mirančuk je preuzeo odgovornost, Đorđe Petrović je imao loptu na prstima, ali je udarac ruskog reprezentativca bio isuviše snažan. 

Primetna je bila brojčana prednost u korist domaće ekipe, te su već u 32. povećali na 2:0. Nakon gužve u šesnaestercu, Maksim Osipenko se najbolje snašao i matirao Petrovića. 

Ni taktičke izmene selektora nisu pomogle u drugom delu igre. Rusi su i dalje bili bolja ekipa na terenu, a to im se isplatilo ponovo u 55. minutu kada je Aleksej Mirančuk zatresao mrežu. Rusija je ređala šanse, jedan gol im je i poništen zbog ofsajda, ali to nije bio slučaj i u 92. minutu kada je Ivan Sergejev postavio konačan rezultat.

Srbija će imati priliku da popravi utisak u novom prijatelskom duelu sa reprezentacijom Kipra za četiri dana. "Orlovi" će gostovati u Larnaki, a meč ćete moći da pratite u direktnom prenosu na TV Arena sport.

Rusija - Srbija 4:0 (2:0)

Stadion: "VTB Arena"
Sudija: Arda Kardešler
Strelci: /An. Mirančuk 22pen, Osipenko 32, Al. Mirančuk 55, Sergejev 92/

Rusija: Safonov – Volkov (od 46. Gorškov), Siljanov, Osipenko, Hlusevič – Hlebov, Barinov, An. Mirančuk (od 65. Zakarjan) – Obljakov (od 46. A. Mirančuk), Golovin, Tjukavin (od 65. Sergejev).

Srbija: Petrović – Gajić, Eraković, Pavlović, Mladenović (od 57. Mašović) – Zdjelar (od 57. Filip Kostić), Lukić – Živković (od 46. Mijailović), Tadić (od 46. Mitrović), Gaćinović (od 46. S. Milinković-Savić) – Jović.