UEFA Liga šampiona

Anćeloti smiren pred revanš sa Mančester sitijem: Mislim da možemo bolje nego u prvom meču

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

16.05.2023 20:57
Anćeloti smiren pred revanš sa Mančester sitijem: Mislim da možemo bolje nego u prvom meču Tanjug/Martin Rickett/PA via AP

Fudbaleri Real Madrida u sredu od 21.00 (TV Arena 1 Premium) gostuju Mančester sitiju na "Etihadu" u revanš meču polufinala Lige šampiona. 

Prva utakmica na "Santijago Bernabeu" završena je rezultatom 1:1, kada su strelci bili Vinisijus Žunior i Kevin de Brujne.

Trener "kraljevskog kluba", Karlo Anćeloti, izneo je svoja očekivanja pred pomenuti duel, što je ranje uradio i Pep Gvardiola:

"Kao i obično. Pokušaćemo da izvučemo maksimum od igrača na individualnom i timskom nivou. Mislim da možemo bolje nego u prvom meču. Ovo je utakmica koja nam je jako dugo u mislima", rekao je Anćeloti, pa dodao:

 

 

"Opasni smo iz kontranapada ali u prvom meču nismo imali mnogo prostora za njih pa ne očekujem meč sa mnogo tranzicione igre. Siti je imao problema da vrati loptu u posed kada bismo gradili igru iz poslednje linije. Zato ćemo se truditi da što duže držimo loptu i da smanjimo rizik", istakao je Italijan.

Potom je otkrio šta će reći igračima pred samu utakmicu:

"Ne znam. Reći ću ono što mi dođe u tom trenutku. Potreban mi je tim sastavljen od igrača koji dobro čitaju situacije na terenu jer biće momenata u kojima ćemo patiti. Danas sam veoma smiren i samouveren. Ali znam kako je na dan utakmice... Sutra ću biti zabrinut i razmišljati šta ako Haland postigne gol, šta ako De Brujne opet dobro šutne... Ali treba da zaboravim na to i da zamišljam Benzemine golove, Vinijeve driblinge... Treba spremiti glavu i ostati pozitivan", kazao je Anćeloti.

Za kraj, otkrio je da li razmišlja o potencijalnoj penal završnici:

"Ne mislim o njima već kako da pobedim utakmicu. Koliko god da vežbate penale, oni se ne izvode u istoj atmosferi kao na treninzima", podvukao je Anćeloti.