Vesti iz košarke

Markus Hauard oficijelno adut Portorika: Amerikanac promenio košarkaško državljanstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 22:07
Markus Hauard, košarkaš Baskonije, Guliver
Markus Hauard, košarkaš Baskonije,

Košarkaška reprezentacija Portorika još nije izborila učešće na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu, ali se zato ozbiljno pojačala pred kvalifikacioni turnir za takmičenje u Parizu, jer je i zvanično pod svoju zastavu dovela Markusa Hauarda iz Baskonije. 

Košarkaški savez zemlje korena pohvalio se time da je Svetska košarkaška federacija potvrdila da Amerikanac ima pravo da već ovog leta nastupa za novu selekciju, iako je nastupa za rodne Sjedinjene Američke Države. 

 

 

Svetski prvak sa selekcijom SAD do 17 godina mogao bi da bude prevaga u igri Portorikanaca na turniru pred njihovom publikom. Pomenuti evroligaški igrač i ekipa nalaze se u grupi B sa Italijom i Bahreinom, a grupu A čine Obala Slonovače, Meksiko i Litvanija. Dve prvoplasirane selekcije idu u polufinale, a pobednika finala čeka olimpijska viza.

Ukoliko Portoriko bude njen dobitnik u Parizu će imati posla sa aktuelnim svetskim viceprvakom i rivalom na poslednjem Svetskom prvenstvu, Srbijom, američkim drim timom, za pojam mnogih ljubitelja košarke i stručnjaka već viđenim osvajačem zlata, kao i Južnim Sudanom.  

Igre će biti održane od 26. jula do 11. avgusta.