Premijer liga

Benitez o neipunjenoj želji: Hteli smo Vidića, ali nismo imali finansijska sredstva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 20:15
Nemanja Vidić ostao je upamćen kao kapiten Mančester junajteda MN Press
Nemanja Vidić ostao je upamćen kao kapiten Mančester junajteda

Rafael Benitez, čuveni fudbalski stručnjak koji je svojevremeno odveo Liverpul do titule prvaka Evrope, govorio je u podkastu "We are Liverpool" o svom provedenom vremenu u gradu "Bitlsa". 

Između ostalog, dotakao se nekadašnjeg kapitena Mančester junajteda i legende reprezentacije Srbije, Nemanje Vidića, tojest njegove namere o dovođenju štopera još 2006. iz Spartaka Moskve. Ipak, finansije kluba u tom trenutku nisu mogle da se porede sa ponudom iz Mančestera. 

"Razgovarao sam sa Vidićem pre nego što je potpisao za Mančester junajted, znao sam 100 odsto da neće doći kod nas. Morao sam da pričam preko njegove devojke zbog engleskog jezika. Rekla mi je: 'sviđaju mi se gradovi Mančester i Liverpul'. Odmah mi je bilo jasno, zašto bi inače pričala o Mančesteru. Dakle, znao sam da daju veću ponudu od nas. Nismo imali novca da kupujemo igrače, niti da ih platimo", rekao je Benitez za podkast "We Are Liverpool".

 

 

Potom je pojasnio koliko je zapravo bila teška situacija u Liverpulu u tom trenutku.

"Imao sam budžet od 20 miliona, a šest godina nakon toga bio je 17 miliona, kada su klub vodili Hiks i i Džilet. Budžeti su bili mali jer nismo imali novca. Predsednik mi je govorio da nemaju novca da se nadmeću sa drugim drugim klubovima poput Čelsija i Mančester junajteda".

Takođe je sličan slučaj sa sa Vidićem imao Benitez i sa Stevanom Jovetićem. 

"Hteo sam da dovedem Jovetića. Igrao je za Fjorentinu i cena je bila 16 miliona funti (oko 20 miliona evra). U svojoj glavi, sa svojim budžetom, imao sam novac. A onda kada sam otišao da ga potpišem, rečeno mi je 'ne, nemaš novac'. Onda smo igrali protiv Fiorentine, izgubili smo 2:0, Jovetić je postigao dva gola. To je bio igrač kojeg sam želeo. Ovo su stvari koje navijači ne znaju. Kao menadžer, morate da donosite odluke u zavisnosti od novca koji vam je na raspolaganju", dodao je Benitez.

Iako su "đavoli" na tržištu konkurentiniji i dalje, činjenica je da su se uloge na "travnatoj podlozi" okrenule, te da sada Liverpul dikitra tempo, a Mančester prolazi kroz najteže dane - možda i u istoriji kluba.