Premijer liga

Poketino o budućnosti VAR: Može da bude sjajan ako se bude koristio na pravi način

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2024 15:13
Aktuelni stručnjak Čelsija, Maurisio Poketino Tanjug/AP Photo/Kin Cheung
Aktuelni stručnjak Čelsija, Maurisio Poketino

VAR tehnologija uvedena je u Premijer ligu 2019. godine i od tada, sve više rastu pristalice ideje da se ona ukine. Mnogo slučajeva je postojalo, gde je navodno budućnost fudbala, u potpunosti zakazala, iako joj je svrha upravo da spreći potencijalne "ljudske" greške.

Međutim, kako vreme odmiče, sve se više pokazuje da najveći novitet "prelepe igre" ne uspeva u potpunosti da isključi ljudsku grešku (čitaj: druga polufinalna utakmica Lige šampiona izmežu Real Madrida i Bajern Minhena), a ponekad se pokaže da i sama ume da napravi grešku. 

Stoga su klubovi Premijer lige odlučili da VAR tehnologija bude glavna tema godišnjeg sastanka, to jest, pitanje da li je treba zadržati.

Sada je svoje mišljenje dao stručnjak Čelsija, Maurisio Poketino, koji smatra da prioritet unapređivanje tehnološkog metoda, pre nego ukidanje istog.

AP Photo/David Cliff

Ekipa Maurisija Poketina (na slici) uspela je da slavi na poslednje četiri utakmice

"Za mene to nije pitanje za ili protiv, već da unapredimo njegovo korišćenje. Može da bude sjajan ako se bude koristio na pravi način. To može biti fantastično sredstvo koje bi pomoglo i sudijama i nama. Sledeće sezone treba videti kako ga unaprediti", rekao je Poketino.

Potom se dotakao igre svog tima. Čelsi u poslednje vreme konačno izgleda kao klub kakav mora biti, shodno ulaganjima i uspesima u poslednje dve dekade. Pobeda nad Brajtonom, uz poraz Njukasla, u zaostaloj utakmici 34. kola katapultirala je "plavce" na mesto koje vodi u Evropu naredne sezone (Liga konferencije). 

"Premijer liga je najteža liga na svetu. Sve pohvale igračima, zaslužili su pobedu. Zbog toga sam srećan i nastavljamo da sanjamo Evropu naredne sezone", istakao je nekadašnji strateg Totenhema. 

 

Standings provided by Sofascore