Premijer liga

Poketinov Čelsi radi na mahove - sada se uključio protiv "njegovog" Totenhema

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 22:27
Maurisio Poketino na klupi Čelsija Tanjug/AP Photo/Rui Vieira
Maurisio Poketino na klupi Čelsija

Fudbaleri Čelsija savladali su Totenhem na svom stadionu rezultatom 2:0 (1:0) u jednom od londonskih derbija Premijer lige. Maurisio Poketino konačno može da slavi, mada pobeda ima gorak ukus, s obzirom da je ona došla protiv njegovog nekadašnjeg kluba, sa kojim je iskusio najlepše momente u karijeri. 

Golovne za "plavce" postigli su Trevo Čaloba (24') i Nikolas Džekson (72'). 

Već u petom minutu je Čelsi preko potonjeg strelca imao priliku da stigne do prednosti. Konor Galaher je gurnuo loptu u prostor Džeksonu, a ovaj je uspeo da je proturi kraj Vikaria, ali je Miki Van de Ven bio brz i izbacio loptu ispred samog gola. 

Ipak ono što nije uspeo na startu, postigao je u 24. minutu Čaloba. Ponovo je Galaher asistirao iz prekida, a onda se mladi defanzivac sjajno snašao u skoku i ubacio je u mrežu Totenhema za vođstvo. 

Imao je Kristijan Romero stopostotnu priliku da izjednačio pred kraj poluvremena, ali nije bio najprecizniji posle centaršuta, iako je u skoku bio prilično usamljen. 

Napadao je Totenhem od početka drugog dela, i baš kada je delovalo da bi Postekogluovi izabranici mogli da dođu do povoljnog rezultata, Kol Palmer je iz slobodnog udarca ispalio bombu, koja je nesrećno završila na prečki. Međutim, u kaznenom prostoru se našao Džekson, koji je glavom uspeo da odbitak pretvori u pogodak i postavi konačnih 2:0. 

Samo dva minuta kasnije, Brenan Džonson je imao odličnu priliku da vrati svoj tim u meč, ali se jedan defanzivac u plavom dresu isprečio i sačuvao mrežu Đorđa Petrovića. 

Čelsi je sada osma ekipa Premijer lige sa 51. poenom, dok Totenhem zauzima petu poziciju sa 60 bodova. 

 

Standings provided by Sofascore