Premijer liga

Poketino razočaran zbog suđenja: Ovakve odluke ruše imidž engleskog fudbala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2024 11:30
Trener Čelsija, Maurisio Poketino Tanjug/AP Photo/Kin Cheung
Trener Čelsija, Maurisio Poketino

Fudbaleri Čelsija su odigrali nerešeno sa Aston Vilom 2:2 (2:0) u 35. kolu engleske Premijer lige, ali uprkos tome "plavci" se sa gorkim ukusom u ustima vraćaju sa gostovanja iz Birmingema. 

Aksel Disasi je u nadoknadi vremena doneo potpuni preokret londonskom klubu, ali je nakon reakcije VAR sobe glavni sudija otišao da pogleda snimak i odlučio da dosudi faul u napadu. Čelsi je tako umesto tri, osvojio samo bod.

Trener kluba sa "Stamford Bridža", Maurisio Poketino je bio razočaran nakon meča. Istakao je kako ovakve odluke narušavaju imidž engleskog fudbala i uništavaju igru.

"Svi koji su gledali utakmicu osetiće se razočarano. Sudija je prvo rekao da je faul, a onda potvrdio to u VAR sobi. Sudija je neverovatan i smešan. Teško je to prihvatiti. Slična stvar dogodila nam se u polufinalu (FA Kupa protiv Mančester Sitija), pre dve nedelje. Bilo je igranje rukom, nije dosuđen penal za nas, niti je sudija proveravao. Bolno je, narušava imidž engleskog fudbala i mislim čak da ni igrači Vile ne shvataju zašto je gol poništen. Rekli su da je faul, a ako pogledamo šta se tačno dogodilo i kada bi svaka situacija poput ove bila okarakterisana faulom, ne bismo završili utakmicu sa 11 igrača. Ovakve odluke uništavaju igru", rekao je Poketino.

 

 

Uprkos svemu, Argentinac je bio zadovoljan  igrom u drugom delu igre.

"Igra je bila vrlo dobra, mada je istina da smo u prvom poluvremenu lako primali golove. Nije lako igrati protiv Vile, tima koji je među četiri najbolja na tabeli. Mislim da se dogodilo ono što smo i očekivali i da smo imali dobru šansu protiv kvalitetnog tima. Moramo da nastavimo dalje, a naslovi u novinama biće da su nam poništili gol", podvukao je Poketino.

Čelsi se sada nalazi na devetoj poziciji sa 48 bodova, dok je Aston Vila ostala na četvrtom mestu sa 67.