Premijer liga

Premijer liga na TV Arena sport: Mančester siti nema pravo na kiks u Brajtonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 10:22
fudbaleri Mančester sitija samo pobedom mogu da nastave šampionsku trku u prvenstvu Guliver/(AP Photo/Alastair Grant
fudbaleri Mančester sitija samo pobedom mogu da nastave šampionsku trku u prvenstvu

Fudbaleri Mančester Sitija i njihov komandant sa trenerske klupe, Žozep Pep Gvardiola, odlično znaju šta rade i šta im je činiti do kraja premijerligaške sezone 2023/24, ali će im jučerašnji šok poraz Liverpula u zaostalom 29. kolu Premijer lige sigurno poslužiti kao pokazna vežba pred njihov duel iste runde sa Brajtonom (21.00, Arena 1 Premium). 

Jirgen Klop i njegovi izabranici protiv Evertona su sami sebe sapleli i usporili u šampionskoj trci za Arsenalom, ali i dali "građanima" mogućnost da ih novim bodovnim trokorakom (ne)očekivano preskoči u uzbudljivoj jurnjavi sa londonskim liderom prvenstva Engleske.

Siti bi u tom slučaju imao bod manje od "tobdžija", dok o kontra smeru na "Etihadu" niko i ne želi da razmišlja, pogotovo što njegov domaćin ne pripada vrhu ostrvskog fudbala. Nije, međutim, ni dečiji kašalj. Daleko od toga.

 

 

Jedanaestoplasirani tim PRL nije dozvolio rezultatsko iživljavanje nad njim tokom oktobarskog gostovanja na "Etihadu" (2:1), a pritom od početka beleži mahom pozitivne ishode kod kuće - sedam pobeda, šest remija, dva poraza.

S druge strane, najveći četvrtfinalni gubitnik Lige šampiona i svrgnuti evropski vladar ima sjajnu statistiku na mečevima po tužim terenima. Još od decembarskog poraza na stadionu Aston Vile nije se desilo da ostane praznih šaka, šta više čak šest puta je odnosio sve sa stola i samo jednom bio prinuđen da deli "plen". 

To što u špicu neće biti povređenog Erlinga Halanda ne može i ne sme da bude alibi za eventualni kiks, jer Siti ima dugačku i i papreno skupu klupu, a pobeđivao je i teže rivale bez povređenog Norvežanina. 

Premijer liga, 29. kolo 

sreda 

Vulverhempton - Bormut 0:1 (0:1)
/Semenjo 37/

Kristal palas - Njukasl 2:0 (0:0)
/Mateta 55, 88/

Mančester junajted - Šefild 4:2 (1:1)
/Megvajer 42, Fernanderš 61pen, 81, Hojlund 85 - Bogl 35, Brereton Dijaz 50/

Everton - Liverpul 2:0 (1:0)
/Brajtvajt 27, Kalvert Luin 58/

četvrtak 

Brajton - Mančester siti 21.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore